Κεντρική NBA Το επικό -κι αμφιλεγόμενο- νικητήριο καλάθι του Γιάννη! (vid)

Το επικό -κι αμφιλεγόμενο- νικητήριο καλάθι του Γιάννη! (vid)

giannis antetokounmpo 1

Οι Μιλγουόκι Μπακς κατόρθωσαν να ρίξουν τίτλους τέλους στο σερί 6 νικών των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κάνοντας μια επική απόδραση με 97-95! Μπορεί το προβάδισμα 22 πόντων του πρώτου ημιχρόνου να εξαλείφθηκε αλλά τα “ελάφια” κράτησαν γερά και με το νικητήριο καλάθι του Γιάννη Αντετοκούνμπο σφράγισαν μια από τις πιο χιτσκοκικές νίκες της σεζόν!

Το απόλυτο talk of the town είναι, φυσικά το απίθανο καλάθι του Γιάννη. Με 4.7” να απομένουν, ο “Greek freak” πήρε την μπάλα στη δεξιά πλευρά, ώστε να παίξει ένας-εναντίον-ενός με τον Τζος Χιούστις. Με μια τρομερή step-through κίνηση κατόρθωσε να βάλει στην πλάτη του τον αντίπαλο και εν συνεχεία “εξερράγη” προς το καλάθι, καρφώνοντας στο πρόσωπο του Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος ήρθε -μάταια- στη βοήθεια!

Το νικητήριο καλάθι του Γιάννη

Δεν είναι, όμως, όλα ρόδινα και παραμυθένια στην εν λόγω φάση. Όπως φαίνεται καθαρά στο παρακάτω ριπλέι, ο Έλληνας σούπερ-σταρ έχει πατήσει καθαρά την πλάγια γραμμή, με τους διαιτητές να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων στο κρισιμότερο σημείο του ματς.

Με την ολοκλήρωση του ματς, άπαντα τα μέλη των Θάντερ “έπεσαν” πάνω στο διαιτητικό τρίο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εν λόγω φάση. Το πρόβλημα ήταν ότι οι διαιτητές δεν είχαν δικαίωμα να ξαναδούν τη φάση στο άμεσο ριπλέι, καθώς δεν υπήρξε σφύριγμα στο σημείο εκείνο, κάτι που επιβεβαιώνει περαιτέρω την άποψη ότι το replay system στο NBA παρουσιάζει αρκετά ελαττώματα ως προς τη λειτουργία του.

Σε περίπτωση, φυσικά, που επρόκειτο για κάποιο σουτ 3 πόντων, οι διαιτητές θα μπορούσαν να κοιτάξουν στο ριπλέι αν ο παίκτης πάτησε τη γραμμή ή όχι, με τον δημοσιογράφο, Ρόις Γιανγκ, να επισημαίνει πολύ σωστά ότι η συγκεκριμένη εξαίρεση είναι γελοία.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση περί διαιτησίας στο NBA έχει “ανάψει” τις τελευταίες ημέρες. Τα πολλαπλά φάουλ του Κέβιν Ντουράντ στον ΛεΜπρόν Τζέιμς που δεν δόθηκαν αλλά κι ο χαμός των τελευταίων δευτερολέπτων στο χθεσινό ματς των Ρόκετς με τους Σέλτικς πυροδότησαν την κουβέντα αυτή και το νικητήριο καλάθι του Γιάννη την έχει φουντώσει ακόμη περισσότερο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…