Κεντρική NBA Το βαθύ αγωνιστικό “τέλμα” του Κλίβελαντ (vid)
NBA

Το βαθύ αγωνιστικό “τέλμα” του Κλίβελαντ (vid)

lebron james 2

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να αντιληφθεί ότι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς περνούν μια βαθιά κρίση. Η νέα ήττα, αυτή τη φορά από τους Ατλάντα Χοκς με 115-117 “βύθισε” το ρεκόρ τους στο 4-6, έχοντας στο “παλμαρέ” τους ήττες από πολλές μικρομεσαίες ομάδες (Μάτζικ, Νετς, Πέισερς, Νικς).

Για άλλη μια φορά, η άμυνα αποτέλεσε τεράστιο “Γολγοθά”, σε συνδυασμό με ακόμη ένα κάκιστο ξεκίνημα στην αναμέτρηση. Κόντρα σε μια ομάδα που έχει ως αποκλειστικό στόχο το tanking, οι Καβς βρέθηκαν να χάνουν με 14-30, “κυνηγώντας” στο σκορ από πολύ νωρίς.

Η πικ-εν-ρολ άμυνα ήταν ξανά μεγάλη “πληγή”, προκαλώντας όλων των ειδών τα ρήγματα. Σε περίπτωση που οι Χοκς δεν μπορούσαν να επιτεθούν άμεσα με τον χειριστή της μπάλας ή τον σκρίνερ, κυκλοφορούσαν την μπάλα και έβρισκαν αμαρκάριστο σουτ μία ή δύο πάσες μακριά. Ακόμη, οι παίκτες των Καβς δεν άλλαζαν έγκαιρα στο μαρκάρισμα, παρέπαιαν στην αδύνατη πλευρά και δεν έβγαιναν αποτελεσματικά από τα σκριν.

Η κακή άμυνα δεν άφηνε το Κλίβελαντ να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, με τη διαφορά να αυξομειώνεται αλλά να παραμένει σταθερά υπέρ των Χοκς.

Το σκορ και το play-making του ΛεΜπρόν (26 πόντοι, 13 ασίστ), ο “αναστημένος”, Ντουέιν Γουέιντ (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο σταθερά “φονικός”, Κάιλ Κόρβερ (23 πόντοι, 19 στην 4η περίοδο, 5/11 τρίποντα) κράτησαν τους Καβς στο παιχνίδι αλλά ο Τσάνινγκ Φράι αστόχησε στο τελευταίο σουτ ενώ ο Γουέιντ δεν μπόρεσε να πετύχει το φόλοου.

Οι Καβς, λοιπόν, επέτρεψαν σε μια από τις πιο μέτριες ομάδες να σπάσει σερί 8 ηττών, να έχει 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και να σουτάρει με 44% από τη γραμμή του τριπόντου (11/25).

Αυτή τη στιγμή, το Κλίβελαντ διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του NBA, επιτρέποντας 111.7 πόντους ανά 100 κατοχές, πραγματοποιούν μόλις 6 κλεψίματα ανά αγώνα (29οι) και διαθέτουν ελάχιστους αμυντικούς εγνωσμένης αξίας.

Αν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι οι Καβς χάνουν για 9 πόντους κατά μέσο όρο στην 1η περίοδο, όσον αφορά τα 6 ματς που έχουν χάσει, αλλά και τους τραυματισμούς (Αϊζέια Τόμας, Τρίσταν Τόμπσον αλλά και Ντέρικ Ρόουζ), τότε αντιλαμβάνεται το αγωνιστικό “τέλμα” της ομάδας του Οχάιο.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…