Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ο ενθουσιασμένος Μπαρτζώκας και η προσοχή στον Γκριν

Ο ενθουσιασμένος Μπαρτζώκας και η προσοχή στον Γκριν

bartzokas

Η Κίμκι ρίχνεται σήμερα στη “μάχη” της Ευρωλίγκα απέναντι στη Βαλένθια (13/10, 20:00), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να διαθέτει μονάδες εγνωσμένης αξίας (Σβεντ, Χάνικατ, Ρόμπινσον) αλλά και παίκτες-“λαβράκια”, όπως ο Τόμας και ο Γκιλ. Η παρουσία της αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, με τον Έλληνα κόουτς να αναφέρεται εκτενώς στην αποψινή αναμέτρηση.

Αρχικά, ο Μπαρτζώκας φανέρωσε τον ενθουσιασμό για την έναρξη της διοργάνωσης, αποδίδοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στους πρωταθλητές Ισπανίας: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι θα παίξουμε στη διοργάνωση με το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Γνωρίζουμε πως έχουμε πολύ δύσκολη δουλειά απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Ξεκινάμε στην έδρα μας απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας. Επομένως, έχουμε σεβασμό στον τρόπο που παίζουν αλλά και στην εμπειρία τους”.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις αρετές του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Έρικ Γκριν, ο οποίο έχει βρει τον απαιτούμενο χώρο δράσης στη Βαλένθια: “Ο Γκριν είναι ο πρώτος σκόρερ της Βαλένθια και γνωρίζω πολύ καλά από το ελληνικό πρωτάθλημα το τι είναι ικανός να κάνει. Ωστόσο, εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στη φιλοσοφία μας και στη δική μας προσπάθεια”.

Για το τέλος, ο Μπαρτζώκας έδωσε βάση στις υπόλοιπες μονάδες της Βαλένθια, μιλώντας κολακευτικά για την ποιότητά τους: “Έχουν ένα καλό προπονητή, πολύ έμπειρα γκαρντ και ικανούς ψηλούς όπως ο Ντούμπλιεβιτς κι ο Πλάις. Έχουμε να κάνουμε με παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο, επομένως πρέπει να κάνουμε καλό παιχνίδι για 40 λεπτά, αν θέλουμε να νικήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (vid)

Ο Ολυμπιακός έχασε στην παράταση από ένα σφύριγμα (80-82). Σ’ ένα από τα ομορφότερα παιχνί…