Κεντρική NBA Το υπέροχο, tribute βίντεο του NBA στον Γκάλη! (vid)

Το υπέροχο, tribute βίντεο του NBA στον Γκάλη! (vid)

galis ethniki

galis ethniki

Ο Νίκος Γκάλης αποτελεί πλέον μέλος του Hall of Fame, κοιτώντας στα μάτια τις κορυφαίες μπασκετικές προσωπικότητες όλων των εποχών και απολαμβάνοντας τη θέση που του αξίζει: Αυτή της κορυφής. Όπως και στις υπόλοιπες προσωπικότητες που εισήχθησαν φέτος στο Hall of Fame, έτσι και στην περίπτωση του “Νικ”, το επίσημο κανάλι του NBA στο YouTube ετοίμασε ένα ξεχωριστό βίντεο-αποθέωση ως προς τις ικανότητες και την επιρροή του στο παιχνίδι του μπάσκετ.

Στο βίντεο αυτό, τεράστιες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού και κατ’επέκταση του παγκοσμίου μπάσκετ μιλούν με τα πιο εγκωμιαστικά λόγια για εκείνον, εξαιρώντας τις ικανότητές και τον μοναδικό τρόπο παιχνιδιού του. Ταυτόχρονα, αναφέρονται ορισμένα μόνο από τα δεκάδες, σπουδαία κατορθώματά του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Αναλυτικά τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών του βίντεο

Μπιλ Ράφτερι (ο προπονητής του στο κολέγιο): “Φαινόταν ένα ήρεμο παιδί στο σχολείο αλλά όταν το παιχνίδι ξεκινούσε είχε ένα “δολοφονικό” ένστικτο. Είναι ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Λάρι Μπερντ της Ελλάδας”.

Τόνι Κούκοτς: “Ήταν ένας εξαιρετικός σκόρερ. Απλά σηκωνόταν, σούταρε και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να τον σταματήσεις. Τον αποκαλούσαν “Θεό”. Εκείνη την εποχή, ο Γκάλης ήταν για όλους ο “Έλληνας Θεός” του μπάσκετ”.

Ντέτλεφ Σρεμπφ: “Έμενε στον αέρα απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους και σούταρε από πάνω τους. Ήταν μοναδικός. Ανέβασε το ελληνικό μπάσκετ στα υψηλότερα ευρωπαϊκά στρώματα. Είναι ένας εθνικός ήρωας”.

Βλάντε Ντίβατς: “Κυριαρχούσε στο παιχνίδι και ήταν ασταμάτητος. Ήταν πολύ συναρπαστικό να τον βλέπεις. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών που έπαιξα ποτέ εναντίον”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…