Κεντρική Διεθνή Έναρξη με ντέρμπι στη “διαστημική” ACB!

Έναρξη με ντέρμπι στη “διαστημική” ACB!

liga endesa 2017 18

Το φετινό πρωτάθλημα της ACB αναμένεται να μείνει αλησμόνητο στους φίλους του μπάσκετ, με την έναρξη της 2ης κορυφαίας λίγκας στον πλανήτη να είναι προγραμματισμένη για σήμερα, με το μεγάλο ματς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια (22:00)!  Ο κόουτς, Σίτο Αλόνσο αναμένεται να τα βάλει απέναντι στην πρώην ομάδα του, σε ένα ματς που θα αναμετρηθούν ορισμένα “αστέρια” πρώτου μεγέθους.

https://twitter.com/ACBCOM/status/913426274219065344

Από τη μία πλευρά, οι “μπλαουγκράνα” φαντάζουν ανανεωμένοι, έχοντας μια εξαιρετική γραμμή κοντών ως το μεγάλο “όπλο” της.

Οι Τόμας Ερτέλ, Πέτερι Κόπονεν, Φιλ Πρέσι κι ο “γερόλυκος”, Χουαν Κάρλος Ναβάρο μπορούν να εγγυηθούν για την αποτελεσματικότητα της back-court ενώ ο Άνταμ Χάνγκα είναι το απόλυτο πολυεργαλείο κι ο αμυντικός “εξολοθρευτής” στη θέση “3”. Στους ψηλούς, η συνήθης παρουσία του Άντε Τόμιτς ξεχωρίζει, ο Κέβιν Σεραφέν θα προσθέσει μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα ενώ, ο “δικός μας”, Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναμένεται να έχει ουσιώδη ρόλο.

Από την άλλη, το συγκρότημα του Πάμπλο Πριτζιόνι είναι ικανό να κάνει μια ηχηρή δήλωση με το “καλημέρα”, διαθέτοντας εμπειρία και εκτελεστική δεινότητα στην περιφέρεια (Χουέρτας, Τζάνινγκ, Μπομπουά, Γκρέιντζερ) ενώ ο Γιάνις Τίμα έχει την ικανότητα να αποτελέσει την αποκάλυψη της φετινής ομάδας, δείχνοντας τρομερά δείγματα γραφής στο Ευρωμπάσκετ.

Επίσης, ο Γιόχαν Βόιτμαν είναι ο κυρίαρχος των ψηλών, ελλείψει και του τραυματία, Τορνίκε Σενγκέλια ενώ ο Ντιοπ μπορεί να προσφέρει ποιότητα, ερχόμενος από τον πάγκο.

Μπορεί να βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, όσον αφορά την ετοιμότητα των ομάδων αλλά η αναμέτρηση στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” αναμένεται να χαρακτηριστεί από υψηλό ρυθμό, πολλές κατοχές και αρκετή έμφαση στο περιφερειακό σουτ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…