Κεντρική Basket League Άρης Ο “τρελός” Ιταλός που… λατρεύτηκε στον Άρη (pics+vids)

Ο “τρελός” Ιταλός που… λατρεύτηκε στον Άρη (pics+vids)

boni kypello 1998

boniAπό τους πιο αγαπητούς ξένους παίκτες που πέρασαν από τον Άρη και “δέθηκαν” με τον κόσμο των “κιτρίνων”… Ο λόγος για τον Μάριο Μπόνι ο οποίος επισήμως είχε ανακοινωθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης σαν σήμερα πριν 21 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 20 Ιούνη του 1996.

boni 2Στις 21 Ιούνη του 1996 η εφημερίδα “Μακεδονία” έγραφε: “Δεύτερη κοινοτική επιτυχία για τον Αρη. Αυτή τη φορά το ΤΑΚ Αρη ανακοίνωσε χθες βράδυ (στις 20/6) την απόκτηση του Ιταλού περιφερειακού σκόρερ Μάριο Μπόνι. Τη φήμη ενός εξαιρετικού σουτέρ έχει το νέο απόκτημα του Αρη, ο Ιταλός Μάριο Μπόνι που έχει γεννηθεί το 1963 και έχει ύψος 2 μ. Ο Μ. Μπόνι αναδείχθηκε δύο χρονιές πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος με τα χρώματα της Μοντεκατίνι. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Τιμσίστεμ. Για χρήση απαγορευμένων ουσιών αποπέμφθηκε από το ιταλικό πρωτάθλημα για 2 χρόνια. Μετέβη στην Αμερική και αγωνίστηκε στο CBA για να επιστρέψει πέρυσι στην Μοντεκατίνι (Α2 κατηγορία) απ’ όπου και τον απέκτησε ο Αρης έναντι 400.000 δολαρίων για 2 χρόνια”.

boni 3Ο Μπόνι ξεχώριζε στον Άρη για το εξαιρετικό του σουτ καθώς και για την… τρέλα αλλά και το πάθος που “έβγαζε” στο παρκέ. Ο Ιταλός την σεζόν 1996-97 κατέκτησε με τους “κίτρινους” το Κύπελλο Κόρατς. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσε τον τρίτο σκόρερ του Άρη με 164 πόντους συνολικά ενώ οι Ορτίθ και Λιαδέλης είχαν 245 πόντους και 218 πόντους αντίστοιχα.

boni koupaΣτον δεύτερο ημιτελικό με την Μπενετόν έδωσε σημαντικές βοήθειες για την πρόκριση καθώς είχε πετύχει 25 πόντους στην “γλυκιά” ήττα από τους Ιταλούς (ο Άρης έχασε με 87-86 αλλά σε συνδυασμό με την νίκη με 77-73 στο Παλέ, τελικά πήρε την πρόκριση για τους τελικούς). Στον πρώτο τελικό με την Τόφας ο Μπόνι είχε 16 πόντους και 20 πόντους πέτυχε στο σπουδαίο “διπλό” (70-88) του Άρη στην Τουρκία, μια νίκη που “έδωσε” το τρόπαιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού καλύφτηκε το -11 (66-77) της ήττας στο Παλέ.

Την σεζόν 1997-98 ο Ιταλός κατέκτησε ακόμη ένα τρόπαιο με τους “κίτρινους” που “σήκωσαν” το Κύπελλο Ελλάδας στο Αλεξάνδρειο μετά από νίκη (71-68) στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ. Σε εκείνο το ματς ο Μπόνι πέτυχε οχτώ πόντους και μετά από το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα, χτυπούσε το τύμπανο σε μια αξέχαστη στιγμή σε ό,τι αφορά την παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

boni 6Το τύμπανο το πήρε και το χτύπησε και το 2008 όταν είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Επισκέφτηκε τον κεντρικό SUPER 3 (τον μεγαλύτερο σύνδεσμο του Άρη), αποθεώθηκε και οι φίλοι των “κιτρίνων” φώναζαν “είναι τρελός ο Ιταλός…” (γενικότερα οι οπαδοί του Άρη, του έδειχναν την αγάπη και την λατρεία τους συχνά όσο έπαιζε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης). Ο Μπόνι έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη κι άλλες φορές, μάλιστα το 2015 ξεναγήθηκε από τον Μάνο Λάσκαρη στους χώρους του Παλέ και όταν βρέθηκε στο Μουσείο του Άρη μεταξύ άλλων είχε δηλώσει ότι “η καρδιά μου είναι κίτρινη”.

 boni 4boni 1boni 5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…