Κεντρική NBA Τζίμι Μπάτλερ: Ο μεγάλος στόχος των Καβαλίερς (vid)
NBA

Τζίμι Μπάτλερ: Ο μεγάλος στόχος των Καβαλίερς (vid)

jimmy butler

jimmy butler

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν κατόρθωσαν να κάνουν το “repeat” στους φετινούς Τελικούς, πέφτοντας στο “καναβάτσο” εξαιτίας της υπερβολικής “ακτινοβολίας” και του star-power των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι “ιππότες” επιθυμούν να εμπλουτίσουν περαιτέρω το ρόστερ τους γύρω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς προκειμένου να ενισχύσουν τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του δακτυλιδιού το 2018, με τον Τζίμι Μπάτλερ να βρίσκεται, προς το παρόν, στην κορυφή της λίστας.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο σούπερ-σταρ των Σικάγο Μπουλς δεσμεύεται με συμβόλαιο 4+1 ετών ύψους 95 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015. Οι Καβαλίερς ελπίζουν να βρουν ανταλλάγματα καλής ποιότητας ώστε να τον φέρουν στην πόλη του Οχάιο αλλά το δικό τους ρόστερ δεν διαθέτει αρκετά τέτοια, με αποτέλεσμα να επιθυμούν την εμπλοκή και άλλων ομάδων σε μια ενδεχόμενη ανταλλαγή, προκειμένου να τα καταφέρουν, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ESPN, Μαρκ Στάιν. Μια από αυτές τις ομάδες ενδέχεται να είναι και οι Φοίνιξ Σανς, όπως αναφέρει η Chicago Tribune.

Ο παράγοντας, όμως, που ίσως σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των Καβς είναι η απομάκρυνση του Ντέιβιντ Γκρίφιν από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή. Ο Γκρίφιν διαφώνησε με τους ιθύνοντες της ομάδας, όσον αφορά τη μελλοντική πορεία του franchise ενώ ήταν υπέρμαχος της άποψης ότι ο Μπάτλερ πρέπει να έρθει στην ομάδα. Δίχως τον Γκρίφιν στο “τιμόνι”, τα σχέδια της ομάδας μπορεί να μεταβληθούν.

//platform.twitter.com/widgets.js

Σε περίπτωση που ο Μπάτλερ “προσγειωθεί” στο Κλίβελαντ, θα δώσει μια πλήρως διαφορετική πνοή στην αμυντική εικόνα της ομάδας, η οποία ήταν ανυπόφορη σε πολλά διαστήματα της σεζόν. Οφείλει να σημειωθεί ότι οι Καβς είχαν τη 2η χειρότερη άμυνα του NBA από τον Φεβρουάριο και μετά ενώ, περιττές είναι οι συστάσεις για την αναποτελεσματικότητα στην τρανζίσιον άμυνα. Ο Μπάτλερ είναι ένας lock-down περιφερειακός αμυντικός, έχοντας τη δυνατότητα να μαρκάρει αποτελεσματικά τουλάχιστον 3 θέσεις.

Τέλος, δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να λησμονηθούν οι επιθετικές του αρετές, καθώς είχε 23.9 πόντους ανά αγώνα την περασμένη σεζόν με 45.5% στα σουτ εντός πεδιάς και 36.7% από το τρίποντο. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί με άνεση το δικό του σουτ μετά από ντρίμπλα, κερδίζει συνεχώς φάουλ και είναι αρκετά αθλητικός, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…