Κεντρική NBA Γουόριορς ’17 vs Μπουλς ’96 σημειώσατε… 1!
NBA

Γουόριορς ’17 vs Μπουλς ’96 σημειώσατε… 1!

warriors bulls

warriors bulls

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς προηγούνται με 2-0 στη φετινή σειρά Τελικών εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς, επιβάλλοντας την κυριαρχία τους και εκμεταλλευόμενοι την πληρότητα και την ευελιξία του ρόστερ τους σε κάθε θέση. Οι “dubs” παραμένουν αήττητοι στα φετινά πλέι-οφ (14-0) και σε περίπτωση που καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή post-season δίχως ήττα θα ενταχθούν πολύ πιο ενεργά στη συζήτηση για την κορυφαία ομάδα όλων των εποχών. Ήδη, πάντως, οι ειδήμονες του στοιχηματισμού τους έχουν πάρα πολύ ψηλά σε εκτίμηση.

Συγκεκριμένα, το ESPN ζήτησε τη γνώμη από 6 bookmakers του Λας Βέγκας, σχετικά με το ποιος θα επικρατούσε σε ένα ονειρικό match-up ανάμεσα στους φετινούς Γουόριορς και τους Σικάγο Μπουλς του 1996, οι οποίοι θεωρούνται ως οι κορυφαίοι ever! Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι 5 εξ αυτών έδωσαν ως φαβορί το Γκόλντεν Στέιτ, με τον bookmaker της MGM να είναι ο πιο αισιόδοξος, καθώς τους έδωσε το πάνω χέρι με -8 πόντους!

Ο πιο σπουδαίος παράγοντας, όμως, σε μια τέτοια υποθετική “μάχη” είναι οι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν, καθώς η εικόνα του παιχνιδιού έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με τη δεκαετία του ’90: “Αν ο κανονισμός του hand-checking επιτρέπεται, οι Μπουλς θα έχουν προβάδισμα γιατί το ρόστερ τους χτίστηκε βάσει αυτού. Στην εποχή που δεν επιτρέπεται το hand-checking το ρόστερ των Γουόριορς ταιριάζει καλύτερα, διότι έχει σημαντικό πλεονέκτημα στην ταχύτητα αλλά και στην εκτέλεση από πολλές θέσεις”, ανέφερε ο επιχειρησιακός διευθυντής των CG Analytics, Μάθιου Χολτ.

Η συγκεκριμένη “μονομαχία” θα αποτελούσε την απόλυτη σύγκρουση ανάμεσα στο NBA του σήμερα και το NBA του χθες, με τα ερωτήματα να είναι αμέτρητα. Πώς θα μάρκαραν οι Γουόριορς τον Μάικλ Τζόρνταν; Θα μπορούσαν οι Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ να κάνουν το παιχνίδι τους απέναντι στους “ταύρους”; Πόσες φορές θα τσακώνονταν ο Ντρέιμοντ Γκριν με τον Ντένις Ρόντμαν; Όπως και να’χει, οι ισχύοντες κανονισμοί θα καθόριζαν τον νικητή, με τους pace-and-space Γουόριορς να κυριαρχούν από την περιφέρεια αλλά και στο ανοικτό γήπεδο αν μιλούσαμε για τις τωρινές συνθήκες ενώ, το physical game των Μπουλς, η αμυντική “τρομοκρατία” των Πίπεν και Ρόντμαν και φυσικά, η αύρα του Τζόρνταν θα έγερναν την πλάστιγγα υπέρ των “ταύρων” σε συνθήκες 90’s.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…