Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Αλλαγή στον… αέρα

Αλλαγή στον… αέρα

tavoulareas kiriakos

tavoulareas kiriakos

Στον χώρο της διαιτησίας συμβαίνουν πολλά παράδοξα πράγματα. Ανεξήγητα για όσους δεν είναι… βαθιά μυημένοι. Εμείς τα καταγράφουμε κι αναζητούμε τις απαντήσεις. Όπως, για παράδειγμα, η μικρή (με μεγάλες διαστάσεις) ιστορία του παρατηρητή του τρίτου τελικού

Αρχικά είχε οριστεί ο Κώστας Μουζάκης. Μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ, με εμπειρία “μεγάλων” αγώνων, αποφασίστηκε να είναι αυτός που θα “παρατηρούσε” τους διαιτητές. Ξεκίνησε, λοιπόν, ο άνθρωπος να πάει στο ΣΕΦ. Επειδή μένει αρκετά μακριά, προέβλεψε να πάει έγκαιρα, ώστε να μην μπλέξει με την κίνηση.

Είχε καλύψει το 70% της διαδρομής κι όντας στο “ποτάμι” δέχθηκε τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Κυριάκος Ταβουλαρέας. “Έλα πού είσαι;” του είπε. “Πλησιάζω” απάντησε ο Μουζάκης, αλλά παραλίγο να του… φύγει το τιμόνι από τα χέρια. “Μην έρθεις, θα είμαι εγώ παρατηρητής διαιτησίας” είπε ο Καλαματιανός.

Προσπάθησε ο Μουζάκης να ρωτήσει τι και πώς, αλλά εντέλει “πειθάρχησε“. Ενοχλήθηκε -φαντάζομαι- που δεν τον ειδοποίησαν έγκαιρα, να μην κάνει κι όλη αυτή τη διαδρομή κι επέστρεψε σπίτι, να δει τον αγώνα από την τηλεόραση, δίχως άγχος.

Αλήθεια, γιατί άλλαξε στην πορεία ο παρατηρητής; Όχι πως έχει επίδραση στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ο Ταβουλαρέας ήταν αυτός που παρατήρησε τους διαιτητές και μάλιστα τους είπε -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Live Sport– ότι ήταν καλοί, δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία τους

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…