Κεντρική NBA “Ήταν μαλ… που σνόμπαραν τον Τόμπσον”
NBA

“Ήταν μαλ… που σνόμπαραν τον Τόμπσον”

draymond green klay thompson

draymond green klay thompson

Ο Κλέι Τόμπσον πραγματοποίησε μια εξαιρετικά αποδοτική σεζόν, ευρισκόμενος στο περιβάλλον της super-team των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ο σούτινγκ γκαρντ των “πολεμιστών” είχε 22.3 πόντους ανά αγώνα στην κανονική περίοδο, με 46.8% στα σουτ εντός πεδιάς και 41.4% στα τρίποντα, όντας μάλιστα 2ος στο πρωτάθλημα, όσον αφορά τα εύστοχα σουτ πίσω από τα 7.25. Παρ’όλα αυτά, η χθεσινή ανακοίνωση των κορυφαίων πεντάδων της χρονιάς δεν περιελάμβανε το όνομά του, εν αντιθέσει με τους “αστραφτερούς” συμπαίκτες του (Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Κλέι Τόμπσον). Ο Γκριν, φυσικά, δεν δίστασε να εκφράσει με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του για τη μη επιλογή του “συνοδοιπόρου” του.

Νομίζω πως είναι μαλ…“, δήλωσε ευθαρσώς ο πολυλογάς σούπερ-σταρ των “πολεμιστών”, με το κύριο επιχείρημά του να είναι ο αριθμός νικών της ομάδας του: “Μιλάμε για μια ομάδα που έκανε 67 νίκες, με τον Κλέι να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της. Είναι τρελό που δεν μπήκε στις καλύτερες πεντάδες”.

Ο Γκριν, μάλιστα, αισθάνεται ότι οι ψηφοφόροι (οι δημοσιογράφοι δηλαδή) είχαν σκοπό να αδικήσουν τους Γουόριορς, επιλέγοντας παίκτες με μικρότερες επιδόσεις: “Ψηφίστηκαν κάποιοι παίκτες που έχουν 20 πόντους ανά αγώνα αλλά η ομάδα τους δεν πλησιάζει καν τον αριθμό νικών μας. Ο Κλέι είναι και καταπληκτικός αμυντικός. Πώς μπόρεσαν να τον αφήσουν εκτός; Μάλλον έψαχναν έναν τρόπο να μας τιμωρήσουν“.

Μπορεί το επιχείρημα του Γκριν να είναι τρανταχτό αλλά το παρακάτω στατιστικό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα εναντίον του. Συγκεκριμένα, οι περιφερειακοί παίκτες που επιλέχθηκαν στις 3 κορυφαίες πεντάδες (Χάρντεν, Γουέστμπρουκ, Κάρι, Τόμας, Γουολ, ΝτεΡόζαν) βρέθηκαν στους 13 κορυφαίους παίκτες, όσον αφορά την παραγωγή πόντων, είτε μέσω καλαθιού, είτε μέσω ασίστ! Από την άλλη, ο Τόμπσον δεν βρίσκεται καν κοντά σε αυτούς, καθώς φιγουράρει μόλις στην 40ή θέση! Είναι φανερό ότι ο αντίκτυπος του Τόμπσον στο παιχνίδι της ομάδας του δεν είναι τόσο επιβλητικός, όσο των παικτών που επιλέχθηκαν από πάνω του.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…