Κεντρική Basket League Άρης “Επιτυχία το ότι βρισκόμαστε στην τετράδα”

“Επιτυχία το ότι βρισκόμαστε στην τετράδα”

Πρίφτης

apriftis 1

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στην ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο “ΣΕΦ”, ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά πως διαφωνεί με τους μικρούς τελικούς. Ο προπονητής των “κίτρινων” χαρακτήρισε επιτυχία την παρουσία της ομάδας στην τετράδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

“Για μένα αυτοί οι αγώνες δεν θα έπρεπε να γίνονται διότι δεν υπάρχει ουσιαστικός στόχος για έξοδο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Γίνονται για να δει ο κόσμος την ομάδα του σε δύο ακόμη αγώνες, να δείξει η τηλεόραση κάποια επιπλέον παιχνίδια… Παλιότερα γινόντουσαν αγώνες και για τις χαμηλότερες θέσεις. Τέλος πάντων, εμείς οι Έλληνες καταλαβαίνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε στους ξένους και φυσικά δεν το καταλαβαίνουν”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

Για τη γενική παρουσία της ομάδας είπε: Είναι επιτυχία το ότι βρισκόμαστε στην τετράδα του Πρωταθλήματος και είναι σημαντικό για τους παίκτες. Έχουμε να διαχειριστούμε καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το ότι για αρκετό καιρό είχαμε λίγα παιχνίδια κι αυτό είχε αντίκτυπο στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας. Τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία των αγώνων ανά τρεις ημέρες έχοντας μικρούς αλλά και μεγάλους τραυματισμούς. Όπως είναι η πελματιαία απονεύρωση του Τζάκσον, το διάστρεμμα του Ντραγκίτσεβιτς“.

Για το παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους” είπε:” “Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο προβλήματα. Αρχικά στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ και στη συνέχεια το ότι από κακές επιλογές στην επίθεση δίναμε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να έχει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, συνδυάζοντάς το με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας γιατί σουτάραμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος δήλωσε:” Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα του Ολυμπιακού για την παρουσία της στο Final Four και τη γενικότερη παρουσία της στην Euroleague. Πιστεύω πως είχαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη και απέναντι σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, είναι λογικό να βρεθείς πίσω με μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερο πρόσωπο και περιμένω να δούμε τι θα γίνει με τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…