Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το “μωρό του ελαφιού” και οι “ασπρόμαυρες” μέρες του

Το “μωρό του ελαφιού” και οι “ασπρόμαυρες” μέρες του

maik

maikΤα 50 του χρόνια κλείνει σήμερα (10/2) ο Μάικ Τζόουνς και ο Αμερικανός δεν ξέχασε τον ΠΑΟΚ. Στον λογαριασμό του στο facebook έβαλε ως φωτογραφία προφίλ, μία από την εποχή που αγωνιζόταν στον “Δικέφαλο”. Ας θυμηθούμε τις “ασπρόμαυρες” μέρες του, με αφορμή τα γενέθλιά του…

Το “μωρό του ελαφιού”, όπως ήταν το προσωνύμιό του, στις 24 Αυγούστου του 1988 έφτασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε απέναντι στην Περούτζια, σε ένα διεθνές τουρνουά στην Μπρατισλάβα και σε εκείνο το παιχνίδι πέτυχε 22 πόντους.

Οι Γκρίζλις ή οι Γουόριορς θα “χαμογελάσουν” στην μεταξύ τους “μάχη”; Δείτε το ματς με LIVE STREAMING μέσω της 2winbet.gr που προσφέρει τις υψηλότερες αποδόσεις σε ΝΒΑ και Euroleague, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις!

Όσο για τον πρώτο του επίσημο αγώνα; Ηταν στις 12 Οκτωβρίου του 1988 κόντρα στην Βιλερμπάν… Ο “Δικέφαλος” είχε κερδίσει με 83-93 και ο Αμερικανός είχε πετύχει 29 πόντους. Μάλιστα, απέναντι στην συγκεκριμένη γαλλική ομάδα είχε κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, τον οποίο ο Τζόουνς τον είχε συμπαίκτη στον ΠΑΟΚ, όπως και τον Νίκο Σταυρόπουλο.

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι το οποίο… δεν ξεχνιέται αναφορικά με τον Αμερικανό και την παρουσία του στους “ασπρόμαυρους”, αυτό ήταν απέναντι στον Άρη την σεζόν 1988-89. Ο “Δικέφαλος” είχε κερδίσει με 81-78, ο κορυφαίος ήταν ο Τζόουνς με 30 πόντους και 14 ριμπάουντ και μάλιστα σε εκείνο το ματς ο “Δικέφαλος” διέκοψε το αήττητο 80 αγώνων που μετρούσαν οι “κίτρινοι”!

Την επόμενη αγωνιστική χρονιά ο Αμερικανός μετακόμισε στον Άρη, στις 24 Απριλίου 1990 συνελήφθη από την δίωξη ναρκωτικών την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του και ήταν κατηγορούμενος για κατοχή 32 γραμμαρίων χασίς. Έφυγε από την Ελλάδα, μετά από 24 χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλη του 2014 βρέθηκε πάλι στη Θεσσαλονίκη για το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ένα παιχνίδι κατά το οποίο τιμήθηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Η φωτογραφία που “ανέβασε” σήμερα (10/2) ο Τζόουνς

maik2“Moνοπόλυο”, ο χώρος (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193-Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης) που μπορείς να δεις όλα τα ματς και που σου τα προσφέρει τα… πάντα έχοντας γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…