Κεντρική Ασίστ Shadow Η απάντηση του Αρτελάρη

Η απάντηση του Αρτελάρη

aggelos artelaris

aggelos-artelaris

Ανέκαθεν ήμασταν υπέρμαχοι της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας και το eBasket παρέχει το βήμα σε όποιον θέλει να εκφραστεί και να ακουστεί ακόμα και αν διαφωνεί με όσα γράφουμε. Έτσι, λοιπόν, παραθέτουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ την παρακάτω επιστολή που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας κι επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε λίαν συντόμως.

Η επιστολή:

Κε. Κογκαλίδη

Θεωρώντας ότι θίγεται η τιμή, η υπόληψή και το επαγγελματικό κύρος από συνεχόμενα δημοσιεύματα με ψευδή στοιχεία και προσβλητικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα Ebasket, θα ήθελα να αποκαταστήσετε την αλήθεια.

Ως έχετε, άλλωστε, υποχρέωση από τις αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος (άρθρο 1, παρ. α’, β’, δ’, ε’, στ’).

Την 24η Φεβρουαρίου και ώρα 10.21, δημοσιεύσατε με την υπογραφή σας κείμενο υπό τον τίτλο «Δημοσιογραφική Αυθαιρεσία», όπου εμφανίζομαι να αυθαιρετώ αναφορικά με αποστολή επιστολής από πλευράς τους Τμήματος Μπάσκετ του Δούκα.

Την ίδια ημέρα και ώρα 17.46, αναρτήσατε με την υπογραφή σας κείμενο υπό τον τίτλο «Εμφύλιος πόλεμος στον Δούκα» και φιλοξενώντας ανακοίνωση του Τμήματος Μπάσκετ του Δούκα, σύμφωνα με την οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε ίχνος «Δημοσιογραφικής Αυθαιρεσίας».

Αν και οφείλατε να αποκαταστήσετε την αλήθεια, σύμφωνα με τις αρχές Δεοντολογίας της Ε.Σ.Η.Ε.Α., εσείς δεν τον πράξατε. Τουναντίον, την επόμενη μέρα (25/2) και ώρα 0.49, δημοσιεύσατε ένα ακόμα κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει νέα ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες που προσβάλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου.

Πρωτίστως, είναι απόλυτα ψευδές ότι «…Για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο της ομάδας κάθισε κι ο υπεύθυνος Τύπου (Άγγελος Αρτελάρης)». Επιβεβαιώνεται, άλλωστε, με το πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τόσο από τα επίσημα έγγραφα, τη βιντεοσκόπηση του αγώνα και τις φωτογραφίες, όσο και από τους συμμετέχοντες στον αγώνα (αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κομισάριος και κριτές). Αν, εν τούτοις, κόπτεστε να μάθετε από ποιο σημείο του κλειστού γυμναστηρίου παρακολούθησα τον αγώνα και προκειμένου να σας βγάλω από τον κόπο να κάνετε ρεπορτάζ, μπορώ να σας αποκαλύψω ότι κάθισα στην εξέδρα, ελάχιστα μέτρα από τον διεθνή διαιτητή κ. Γιάννη Φούφη.

Αναγράφετε, επίσης, ότι ήταν «…η παρθενική (επίσημη) εμφάνισή του (που) δεν συνοδεύτηκε ούτε με νίκη, ούτε με καλή αγωνιστική παρουσία». Ουδέν ψευδέστερον… Αν, εν τούτοις και πάλι κόπτεστε να μάθετε ποια παιχνίδια της ομάδας Μπάσκετ του Δούκα έχω παρακολουθήσει από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχω δώσει το «παρών», σχεδόν, σε όλα τα εντός και εκτός έδρας της ομάδας Μπάσκετ του Δούκα, που διεξάγονται στην Αττική, ενώ παρακολούθησα πριν από μήνες την αναμέτρηση Λάρισα – Δούκας.

Αναγράφετε, επίσης, ότι «…οι άμεσοι συνεργάτες του (λιγότερο έμπειροι στον χώρο του Τύπου) έλεγαν δεξιά κι αριστερά ότι δεν ανήκε στο δυναμικό του Δούκα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος». Ουδέν ψευδέστερον… Προσπερνώντας το γεγονός ότι δεν είναι δεοντολογικό να γράφει δημοσιογράφος σε κείμενο του «…έλεγαν αριστερά και δεξιά» αλλά και ότι, τουλάχιστον, ο δεύτερος συνεργάτης στο γραφείο Τύπου είναι εξίσου έμπειρος, θα ήθελα να σας πω ότι η συνεργασία έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και είναι γνωστή στο χώρο του μπάσκετ. Ως εκ τούτου, πρέπει να ελέγξετε τα δημοσιογραφικά σας αντανακλαστικά…

Αναγράφετε, επίσης, ότι «…ο Άγγελος Αρτελάρης ήταν ο τελευταίος που πήγε στ’ αποδυτήρια της ομάδας, μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο». Ουδέν ψευδέστερον… Ουδέποτε μπήκα στα αποδυτήρια της ομάδας Μπάσκετ του Δούκα αλλά παρέμεινα εκτός του κλειστού γυμναστηρίου, κάτι που επιβεβαιώνεται εύκολα και αποτελεσματικά από αυτόπτες μάρτυρες.

Για να μην σας αδικήσω, κ. Κογκαλίδη, έχετε γράψει και αλήθειες, ελάχιστες αλλά πράγματι αλήθειες, στο κείμενό σας. Η πρώτη είναι ότι παραμένω στο γραφείο Τύπου του Τμήματος Μπάσκετ του Δούκα, όπως άλλωστε αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Γράφετε, επίσης, ότι «…Είναι απορίας άξιο γιατί ένας τόσο έμπειρος δημοσιογράφος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του (προτιμούσε να παρακολουθεί διακριτικά τους αγώνες)». Έχετε απόλυτο δίκιο και είναι ένα γεγονός. Όλους, ανεξαιρέτως τους αγώνες της ομάδας Μπάσκετ του Δούκα, παρακολουθώ με ιδιαίτερη διακριτικότητα. Αυτό πράττω καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου καριέρας κι αυτό θα συνεχίσω να πράττω.

Αναφορικά με το αν ήμουν γουρλής για τον Δούκα στη σαββατιάτικη αναμέτρηση, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σίγουρα, όμως δεν είμαι …γουρλής για εσάς, κ. Κογκαλίδη για τρεις λόγους:

• Η καταγγελία σας στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός έκπτωτου προέδρου δικαστικά (Πρωτοδικείο Αθηνών) και καταδικασμένου στη συνείδηση όλων των διαιτητών, απορρίφθηκε με ψήφους 4-1!

• Παραδώσατε την κάρτα σας και παραιτηθήκατε από μέλος του Π.Σ.Α.Τ., σύμφωνα με δήλωσή σας, αφενός στο ΔΣ του Συνδέσμου μας και αφετέρου, στα Μέλη του Πειθαρχικού Οργάνου και προβήκατε σε πρωτοφανείς κατηγορίες εις βάρος τους, επειδή δεν μπορέσατε ν’ αποδείξετε όσα με κατηγορήσατε!

• Η προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης μου, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία κείμενά σας, έπεσε στο κενό. Διότι, σας πρόλαβαν, κ. Κογκαλίδη, οι εξελίξεις αλλά και επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, να πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Άγγελος Αρτελάρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…