Κεντρική NBA Ράσελ Γουέστμπρουκ: το “θηρίο” βρυχάται (vid)

Ράσελ Γουέστμπρουκ: το “θηρίο” βρυχάται (vid)

westbrook

westbrook

Με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να παρουσιάζεται σε “ημιάγρια” κατάσταση, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει δηλαδή, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ πέρασαν σαν “σίφουνας” από το εξωτικό Μαϊάμι, επικρατώντας των Χιτ με 106-94. Η triple-double mania του Γουέστμπρουκ συνεχίστηκε και ουδείς γνωρίζει εάν θα σταματήσει.

29 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 11 ασίστ, με 11/22 σουτ. Κάθε φορά που αγωνίζεται, δίνει την εντύπωση πως η έκβαση του ματς, κρέμεται αποκλειστικά από τις ορέξεις του. Ελέγχει το παιχνίδι, όσο κανείς άλλος, κάτι λογικό, εάν ελέγξει κανείς το usage rate του, δηλαδή το ποσοστό των κατοχών της ομάδας του, το οποίο χρησιμοποιεί ο ίδιος. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 42,2%(!), το υψηλότερο όλων των εποχών για οποιοδήποτε παίκτη!

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και χθες. Έδωσε σε κάθε φάση το 100% της ενέργειάς του, εφορμούσε με πρωτοφανή ταχύτητα και δύναμη στο καλάθι, με “όπλο” το “εκρηκτικό” πρώτο βήμα του, έβρισκε σε πρώτη ευκαιρία τον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του (παρότι οι συνολικές πάσες που δίνει ανά αγώνα, δεν είναι ιδιαίτερα πολλές), ενώ τα pull-up σουτ του, απέδειξε πως βρίσκονται σε elite επίπεδο.

Έχοντας φθάσει τα 15 τριπλ-νταμπλ φέτος, η εξωπραγματική επίδοση του μυθικού Όσκαρ Ρόμπερτσον από τη σεζόν 1961-62 (41), δε φαντάζει και τόσο μακρινή. Πάντως, είτε αναδειχθεί MVP, είτε όχι, η περίπτωσή του είναι μοναδική στα χρονικά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M5XEAtJ686E]

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, άλλη μια “καταιγίδα” τριπόντων (17/32) και ένας σεληνιασμένος Τζέιμς Χάρντεν, οδήγησαν τους Ρόκετς στο διπλό επί των Μάβερικς, σε ένα ματς-ροντέο, με 8 τεχνικές ποινές και 2 αντιαθλητικά φάουλ! Τέλος, ο πλουραλισμός των Σέλτικς (6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) ήταν αρκετός, ώστε να επικρατήσουν των Γκρίζλις, ενώ η ηγετική παρουσία του Γκόρντον Χέιγουορντ (31 πόντοι) βοήθησε τους Τζαζ, οι οποίοι “απέδρασαν” από το Χόλιγουντ.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (27/12)

  • Μέμφις Γκρίζλις – Μπόστον Σέλτικς 103-113 (Γκασόλ 26, Άλεν 17 / Μπράντλεϊ 23, Τόμας 21)
  • Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Μαϊάμι Χιτ 106-94 (Γουέστμπρουκ 29, Καντέρ 19 / Ρίτσαρντσον 22, Τζόνσον 16)
  • Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 123-107 (Χάρντεν 34, Άντερσον 22 / Μπαρνς 21, Μάθιους 19)
  • Γιούτα Τζαζ – Λος Άντζελες Λέικερς 102-100 (Χέιγουορντ 31, Ίνγκλς 13 / Ραντλ 25, Γουίλιαμς 22)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Συγκινημένος ο Πόρτερ μετά τη λήξη του ματς

Συγκινήθηκε ο Πόρτερ μετά το ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε νίκησε…