Κεντρική Ασίστ Basketbase Οι “κοντοί” έκαναν ήδη ρεκόρ “double-double”

Οι “κοντοί” έκαναν ήδη ρεκόρ “double-double”

stefanidis

stefanidispetridis-giorgosΗ φράση “το μπάσκετ είναι άθλημα των ψηλών” απέχει πολύ από την πραγματικότητα αφού στην ιστορία του αθλήματος υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις παικτών που δεν ήταν και… πρώτο μπόι αλλά τα κατάφεραν μια χαρά.

Μετά τη 12η αγωνιστική της Basket League, συνολικά 26 παίκτες έχουν σημειώσει 41 “double-double”. Πέντε παίκτες έφτασαν συνολικά έξι φορές σε αυτήν την επίδοση έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων και ασίστ, με τελευταίο τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

Το Λαύριο έγινε “σάκος του μποξ” στα χέρια του φορμαρισμένου Άρη και έτσι πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η επίδοση του πολύπειρου γκαρντ που αφενός σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τις 10 ασίστ που μοίρασε -είχε επτά σε ματς του Αμαρουσίου με τον Άρη της σεζόν 2006-07 και άλλες δύο φορές πέρυσι ως παίκτης του Αρκαδικού κόντρα σε Λαύριο και Κολοσσό– και αφετέρου έφτασε για πρώτη φορά στις 318 εμφανίσεις του στην Basket League σε “double-double“, αφού σημείωσε και 10 πόντους.

Ο Στεφανίδης έγινε ο 5ος παίκτης της φετινής Basket League που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα με πόντους και ασίστ. Το έκανε δύο φορές ο Βασίλης Σπανούλης (19 πόντοι, 11 ασίστ με τη Δόξα Λευκάδας, 13 πόντοι και 11 ασίστ με τον Άρη) και από μία ο Κεν Μπράουν με τον Κόροιβο κόντρα στη Δόξα (18 πόντοι, 11 ασίστ), ο Λάνγκστον Χολ με τον Κολοσσό επίσης κόντρα στην ομάδα της Λευκάδας (14 πόντοι, 11 ασίστ) και ο Νέναντ Μιλιένοβιτς με τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Κύμη (11 πόντοι, 13 ασίστ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου, έχουν ήδη σημειωθεί περισσότερα “double-double” με πόντους και ασίστ σε σχέση με το περσινό Πρωτάθλημα όταν στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και στα ματς των πλέι οφ μόνο τέσσερις παίκτες έκαναν κάτι ανάλογο και από μία μόνο φορά, ο Βασίλης Σπανούλης (με τον Ολυμπιακό και κόντρα στον Άρη εκτός έδρας), ο Νικ Καλάθης (με Παναθηναϊκό κόντρα στο Λαύριο εκτός έδρας), ο Κρις Ουόρεν (με την ΑΕΚ και εντός έδρας με τα Τρίκαλα) και ο Ντι Τζέι Κούπερ (με την ΑΕΚ στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θα δώσουμε το 100% στο επόμενο»

Στον τρόπο που διαχειρίστηκε η ομάδα του το παιχνίδι, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Ολυμ…