Κεντρική NBA Ήρωας ο Έρβινγκ, στο παιχνίδι της χρονιάς! (vid)

Ήρωας ο Έρβινγκ, στο παιχνίδι της χρονιάς! (vid)

lebron irving

lebron-irving

Είναι μια κόντρα, που τείνει να εξελιχθεί σε “βεντέτα“. Η μάχη μεταξύ τους τη χθεσινή βραδιά περιείχε τα πάντα. Ένταση, νεύρα, φοβερό ανταγωνισμό, αλλά και υψηλή ποιότητα μπάσκετ. Ανήμερα των Χριστουγέννων, οι φίλοι της πορτοκαλί “θεάς”, δε θα μπορούσαν να λάβουν καλύτερο δώρο από αυτή τη 48λεπτη “τιτανομαχία”. Στο τέλος όμως, χαμογέλασαν πάλι οι πρωταθλητές.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς κατάφεραν να ανατρέψουν πλήρως τα δεδομένα εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, επιστρέφοντας από το -13 της τέταρτης περιόδου και με τον Κάιρι Έρβινγκ να σφραγίζει τη νίκη με ένα τρομερά δύσκολο turnaround σουτ. Τελικό σκορ 109-108, σε ένα παιχνίδι-“έπος”, από την αρχή ως το τέλος.

Το ξεκίνημα περιείχε αρκετές ατασθαλίες, καθώς οι Καβς επιδόθηκαν σε διαγωνισμό άστοχων λέι-απ, ενώ οι Γουόριορς αδυνατούσαν να σκοράρουν από τη γραμμή του τριπόντου. Όμως, με τον Κέβιν Ντουράντ να σκοράρει με όλους τους τρόπους και με τον Κλέι Τόμπσον να “ζεσταίνεται”, οι “πολεμιστές” διατηρούσαν μονίμως το προβάδισμα.

Οι Καβς επέμεναν, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα, όσων αφορά τις εκτελεστικές του επιδόσεις (4/8 τρίποντα), ενώ ο Έρβινγκ περιοριζόταν σε ρόλο πασέρ, κρατώντας δυνάμεις για την “καταιγίδα” που θα ερχόταν στο τέλος.

Το Γκόλντεν Στέιτ επέμεινε στις βασικές αρχές του, με τρομερή κυκλοφορία της μπάλας και πάσες ακριβείας σε όσους έκοβαν προς το καλάθι. Με τη small-ball πεντάδα τους να “λάμπει”, η διαφορά έφθασε στους 13 (82-95), 9 λεπτά για τη λήξη. Το παιχνίδι όμως, δεν έμελλε να τελειώσει τόσο γρήγορα.

Το Κλίβελαντ παρήγαγε συγκλονιστικά highlights, όπως τα δύο καταπληκτικά καρφώματα του “αειθαλή” Ρίτσαρντ Τζέφερσον, και με τον Έρβινγκ να παίρνει το όπλο του, ισοφάρισε σε 103-103, δύο λεπτά για τη λήξη και προηγήθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με ένα φανταστικό “hammer” κάρφωμα από τον Λεμπρόν.

Η τελευταία φάση είχε τη σφραγίδα του Έριβνγκ, με τον “Uncle Drew” να σηκώνεται πάνω από τα υψωμένα χέρια του Τόμπσον, σκοράροντας, με 3,4 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Στην τελευταία φάση, ο Ντουράντ γλίστρησε, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ο Τζέφερσον έβαλε το πόδι του, και κάπως έτσι, οι “ιππότες” πανηγύρισαν την 22η νίκη τους στη σεζόν.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2akNc1tsd84]

Όσων αφορά το υπόλοιπο καλεντάρι των Χριστουγέννων, οι Σέλτικς απέδρασαν με το διπλό από το Madison Square Garden, παρότι έφθασαν κοντά στην “αυτοκτονία” στο τελευταίο λεπτό, ενώ οι Σπερς, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (56,5%), επιβλήθηκαν άνετα των Μπουλς. Τέλος, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε τη στατιστική υπηρεσία να απορήσει για μία ακόμη φορά (31 πόντοι, 15 ασίστ), ενώ οι Λέικερς, έχοντας 8 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, επικράτησαν των συμπολιτών, Κλίπερς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας (25/12)

  • Μπόστον Σέλτικς – Νιου Γιορκ Νικς 119-114 (Τόμας 27, Κράουντερ 16 / Άντονι 29, Ρόουζ 25)
  • Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 108-109 (Ντουράντ 36, Τόμπσον 24 / Τζέιμς 31, Έρβινγκ 25)
  • Σικάγο Μπουλς – Σαν Αντόνιο Σπερς 100-119 (Γουέιντ 24, Μπάτλερ 19 / Όλντριτζ 33, Λέοναρντ 25)
  • Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 100-112 (Τάουνς 26, Γουίγκινς 23 / Γουέστμπρουκ 31, Άνταμς 22)
  • Λος Άντζελες Κλίπερς – Λος Άντζελες Λέικερς 102-111 (Κρόφορντ 22, Ρέντικ 22 / Γιανγκ 19, Μοζγκόφ 19)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Α2 γυναικών: Έγινε δεκτή η ένσταση του Ιωνικού Ν.Φ.

Ο αγώνας Ιωνικός Ν. Φ. – Αμύντας για την Α2 γυναικών θα επαναληφθεί. Η ΕΟΚ έκανε δεκ…