Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πασκουάλ: “Ανώτερη της ACB η Α1”

Πασκουάλ: “Ανώτερη της ACB η Α1”

panathinaikos 1

panathinaikos-pascual-kalathis

Ανώτερη λίγκα της ACB χαρακτήρισε την Α1 ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας στα ξένα μέσα για τη νέα του ευκαιρία στους “πράσινους”.

Όλα όσα δήλωσε ο καταλανός προπονητής:
Για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού: “Στο πρώτο που είπες, είμαστε σύμφωνοι ότι το να καθοδηγείς τον Παναθηναϊκό – όπως είναι και στην Ισπανία – έχει τις δυσκολίες του (συμπληρώνει ο δημοσιογράφος ότι είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος). Έχει την ιδιοσυγκρασία του, τον τρόπο του να κάνει πράγματα, τον τρόπο του να ξεκινά πράγματα, φθάνουν ειδήσεις όπως γίνεται και στην Ισπανία με διαφορετικό τρόπο και όλα είναι ιδιαίτερα.

Ο στόχος είναι να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο άμεσο μέλλον σε ένα υψηλό επίπεδο, όχι πολύ μακρινό σε σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κλαμπ που στο πρόσφατο παρελθόν είχε μια ιστορία και νοοτροπία νικητή και αυτό θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε στο εγγύς μέλλον”.

Για το στυλ μπάσκετ που θέλει να περάσει στο “τριφύλλι”: “Το μπάσκετ πάντα εξαρτάται από τους παίκτες, όχι τόσο από τους προπονητές. Οπότε, ο κάθε προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά των παικτών του, στο υλικό που έχει στα χέρια του και να βγάλει το καλύτερο από αυτούς ώστε να έχουν την καλύτερη απόδοση. Πρέπει να συνδυάσουμε το καλό μπάσκετ με τα θετικά αποτελέσματα. Έχω ιδέες, θέλω να περάσω στον Παναθηναϊκό ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ, εγώ θέλω να περάσω την δουλειά μου στους παίκτες, αλλά οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές, εκείνοι κυρίως φέρνουν τα αποτελέσματα, τις νίκες”.

Για τους τραυματισμούς: “Στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ο Γκιστ κι επειδή δεν έχουμε πολύ μεγάλο ρόστερ, αυτό μας κόστισε. Είναι σημαντική η απουσία του.. Αλλά, η ομάδα ανταγωνίζεται πολύ καλά απέναντι σε όλες τις ομάδες, πάντα προσπαθεί να νικάει και είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί. Θα προσπαθήσουμε με τον καιρό να βελτιωνόμαστε».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: “Πολύ πολύ σκληρή λίγκα. Νομίζω δεν έχει τόση σχέση με την ACB, θα έλεγα ότι είναι ανώτερη της ACB. Υπάρχουν ομάδες που δεν είναι υψηλού επιπέδου, αλλά άλλες που είναι. Έχω συναντήσει εδώ πολλή ένταση στα ματς, κάτι που δεν το είχα συναντήσει τόσο στην Ισπανία”.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: “Πρώτα από όλα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι οπαδοί πιο ασυνήθιστοι, ειδικά σε ο,τι αφορά το ζήτημα της ήττας. Πιο παθιασμένοι, με περισσότερο πάθος, αυτό το ντέρμπι είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, έχουν μπασκετική κουλτούρα”.

Ενώ, για το αν θα γίνουν μεταγραφές: “Δεν θέλω να μιλήσω για μεταγραφές, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Οι νέοι (σ.σ. ηλικιακά) πρέπει να βελτιωθούν γρήγορα και μας βοηθήσουν σύντομα. Χρειαζόμαστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, περιμένουμε και την ανάρρωση του Τζέιμς, από τον οποίον περιμένουμε πολλά”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…