Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Οι “προβολείς” στο ΣΕΦ

Οι “προβολείς” στο ΣΕΦ

olympiacos aris

olympiacos-aris

Πριν προλάβει καλά καλά να “καθίσει” η… “σκόνη” της 10ης αγωνιστικής, κάνει τζάμπολ η 11η, σήμερα (23/12) και ολοκληρώνεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Το ενδιαφέρον είναι, ως συνήθως, υψηλό αλλά το παιχνίδι που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα είναι αυτό του ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη.

Οι “ερυθρόλευκοι” πάσχισαν αλλά, εν τέλει, πέρασαν νικηφόρα από το Ζηρίνειο. Οι πολλοί τραυματισμοί έχει μετατοπίσει το βάρος στους ώμους λιγότερων παικτών, οι οποίοι έχουν φθάσει στα όρια τους, από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό συνεπάγεται την αυξημένη συγκέντρωση και προσοχή, που θα πρέπει να δείξουν απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι ο Άρης.

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, μετά τους “αιωνίους”. Θριάμβευσε στο Γιούροκαπ και δείχνει ότι μπορεί να κατακτήσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και μετά τα πλέι οφ. Προμηνύεται πως θα δυσκολέψει, μεν, τον κουρασμένο Ολυμπιακό -όπως κόντραρε μέχρι τέλους και τον Παναθηναϊκό την 1η αγωνιστική- αλλά οι Πειραιώτες έχουν, αναμφισβήτητα, την μεγάλη πλειοψηφία των πιθανοτήτων με το μέρος τους.

Από κει και πέρα, αναμένουμε αγωνιωδώς το πρώτο δείγμα του Γιούρι Ζντοβτς, ως προπονητή της ΑΕΚ. Ο Σλοβένος ντεμπουτάρει στη Ρόδο, όπου η Ένωση δοκιμάζεται κόντρα στον Κολοσσό. Οι Ρόδιοι προέρχονται από δύο σερί εμφατικές νίκες (κόντρα σε Κόροιβο και Καβάλα) και μπορούν να προκαλέσουν τη ζημιά. Όχι όμως ενάντια σε μια σοβαρή και συγκροτημένη ΑΕΚ.

Απόλλωνας Πάτρας και Λαύριο, διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στην Περιβόλα με μοναδικό στόχο τη νίκη – βαθμολογική ανάσα. Αμφότεροι παλεύουν για την παραμονή, με τους γηπεδούχους να είναι εμφανώς βελτιωμένοι και να έχουν “σύμμαχο” τον κόσμο τους. Το Λαύριο, από την άλλη, έχει διαγράψει αξιόλογη πορεία, μέχρι στιγμής, και δεν αποτελεί επουδενί εύκολη “λεία”.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πανηγυρίσει την πέμπτη (και δεύτερη συνεχόμενη) νίκη του στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενος τα Τρίκαλα. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη έχει δείξει πολύ καλά δείγματα, αλλά δύσκολα θα προξενήσει την έκπληξη. Ο Αρκαδικός προέρχεται από βαριά ήττα (στα Τρίκαλα) και θέλει να επιστρέψει στα ροζ φύλλα, όπως και ο Κόροιβος, που μετρά δύο σερί ήττες. Σίγουρα, στην Τρίπολη η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη εμφανίζεται καλύτερη αλλά το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει δύσκολα “διπλά”.

Το Ρέθυμνο κοντράρεται με την Κηφισιά, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται κλειστή και ευελπιστούμε να απολαύσουμε ένα δυνατό ντέρμπι. Τέλος, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την αποδεκατισμένη Καβάλα και φαντάζει δύσκολο να εξελιχθεί το παιχνίδι σε κάτι άλλο πέρα από έναν περίπατο, που θα αυξήσει το αήττητο των “πρασίνων” στις 11 αναμετρήσεις. Παράλληλα, η ΚΑΕ έχει ανακοινώσει πως στα πλαίσια του παιχνιδιού αυτού θα γίνει η “Ημέρα φιλάθλου” και αναμένεται γιορτινή ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Το… σιμουλτανέ τού Μπαρτζώκα

Η πιο δύσκολη… κίνηση στο σκάκι τού Μπαρτζώκα. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση το…