Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Πετύχαμε το στόχο μας”

“Πετύχαμε το στόχο μας”

markopoulos

markopoulos

Ο ΠΑΟΚ, επικράτησε του Άρη με 77-76 και κατέκτησε την τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Σούλης Μαρκόπουλος φανερά ευτυχισμένος από το αποτέλεσμα, ωστόσο κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ έφτασε στο ταβάνι του.

Αναλυτικά:
“Συγχαρητήρια στον Άρη για τη χρονιά που έκανε, ήταν πολύ δυνατή ομάδα. Μια σκληρή ομάδα που είχε στόχο στο γήπεδο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Μας προβλημάτιζε με το παιχνίδι της. Αξίζουν συγχαρητήρια στη δική μου ομάδα. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά με 19 νίκες στην κανονική διάρκεια, πολλές βάσει των προβλημάτων τραυματισμών. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια της χρονιάς και στα πλέι οφ παίξαμε χωρίς τον πρώτο επιθετικό ριμπάουντερ του πρωταθλήματος. Εάν υπολογίσουμε όλα τα στοιχεία αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν καθημερινά δίπλα στην ομάδα, αλλά και τη διοίκηση που προσπάθησε όσο μπορούσε για να είναι η ομάδα αξιοπρεπής”.

Για την κατάκτηση της τρίτης θέσης: “Ήταν δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις, αλλά πετύχαμε το στόχο μας. Ρεαλιστικά η 3η θέση είναι το ταβάνι μας, αλλά δεν μου αρέσει τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Άρη να θεωρούμε ταβάνι την 3η θέση. Από εκεί και πέρα, τα τελευταία έξι χρόνια, τρεις φορές έπαιξα αυτή τη σειρά. Με στενοχώρησε το γεγονός ότι έγιναν οι αγώνες σε άδεια γήπεδα. Ο Άρης δεν είχε τον κόσμο του λόγω τιμωρίας, ενώ στον ΠΑΟΚ δεν ήρθε ο κόσμος, παρότι τον περιμέναμε. Ο κόσμος κάνει τις ομάδες, ο κόσμος βοηθάει να βάλεις στόχους, να κάνεις όνειρα κι αυτό θέλουμε, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Έχουμε μείνει στην εικόνα ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι μπροστά και η προσπάθειά μας θα περιορίζεται στο πώς θα πάρουμε καλύτερη θέση. Κάτι πρέπει να γίνει”.

Για την προσπάθεια των διοικούντων την ΚΑΕ ΠΑΟΚ: “Και οι δύο ομάδες είχαν φοβερή χρονιά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, εγώ είμαι προπονητής, δεν μπαίνω στα οικονομικά. Κάνουν πράγματα για να μας διευκολύνουν. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει κάτι να αλλάξει”.

Για το επίπεδο της διαιτησίας του τελευταίου αγώνα: “Είχα πει ότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς σφυρίζουν οι διαιτητές. Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό, γινόντουσαν μάχες κάτω από τα καλάθια και δεν έδιναν φάουλ, ενώ στους αγώνες με τον Άρη έδιναν τα φάουλ. Πείτε μου, λοιπόν, τι πρέπει να πω εγώ στους παίκτες μου”.

Ο Γιώργος Δέδας εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: “Για εμάς τελειώνει μια μεγάλη σεζόν με τον ιδανικό τρόπο. Είναι το ταβάνι μας στον μικρόκοσμο των υπολοίπων ομάδων πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και είμαστε οι καλύτεροι. Κερδίσαμε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια και τη διατηρήσαμε στα πλέι οφ. Αφιερώνω την χρονιά στον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Κώστα Κακαρούδη που ήταν δύο βασικά κομμάτι στο ροτέισον, άψογα παιδιά κι έχασαν τη χρονιά. Στους 6-7 μήνες που αντικατέστησα τον Κώστα στην αρχηγία το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν το 1-2-3 πριν από το «ζντο». Η ομάδα ήταν τόσο σωστά δομημένη μέσα κι έξω από το γήπεδο που όσοι ξέρουν από ομάδες με βαριά φανέλα και στόχους αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να έχεις ηρεμία. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στο σταφ, τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστούμε”.

Για τη νίκη τους στο “Nick Galis Hall”: “Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο περιμέναμε την αντίδραση του Άρη. Ξέραμε ότι θα είχε το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Εμείς σε κάποιες στιγμές δείξαμε ανέτοιμοι να διαχειριστούμε την κατάσταση, αλλά ήμασταν καλοί στην άμυνα πέντε εναντίον πέντε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτοί οι αγώνες κρίνονται στη μία άμυνα, στο ένα σουτ. Και το πρώτο ματς εδώ πήγε έτσι, κρίθηκε στις λεπτομέρειες”.

Για το κίνητρο που είχαν για την κατάκτηση της 3ης θέσης: “Υπήρχε ομαδικό κίνητρο, ξέρουμε ότι η 3η θέση δίνει θέση στους ομίλους στο Eurocup. Η ομάδα θέλει να παίζει στο Eurocup, οπότε ήταν σημαντικό να πετύχουμε. Σε ό,τι αφορά στο ατομικό κίνητρο, είναι σημαντικό να έχεις στην ομάδα παίκτες και χαρακτήρες που θέλουν να κερδίζουν και για την ομάδα. Το ατομικό κίνητρο πηγάζει από την ομάδα. Να έχεις αθλητές που παίζουν για την ομάδα”.

Για το εάν θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να σπάσει το… δίπολο των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: “Όλα τα ματς ήταν ανταγωνιστικά, εμείς κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και ο Άρης τον Ολυμπιακό. Για να τους περάσεις όμως, πρέπει να τους κερδίσεις τρεις φορές, οπότε το θεωρώ δύσκολο να το κάνει η κάθε ομάδα μέσα σε δέκα ημέρες. Ακόμα είμαστε μακριά από αυτό, αλλά το να τους κοντράρουμε είμαστε σε καλό δρόμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …