Κεντρική Basket League Άρης Τα “θέλω” του Βεζένκοφ

Τα “θέλω” του Βεζένκοφ

Alexander Vezenkov

Alexander Vezenkov

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ απασχολεί τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης καθώς και κάποιες ομάδες του ΝΒΑ, τα τελευταία χρόνια αλλά ο ίδιος ψηφίζει, Άρη! Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του, Νίκος Λώτσος, προτεραιότητα του νεαρού φόργουορντ είναι η παραμονή του στον Άρη αλλά δεν κλείνει καμία ευρωπαϊκή ή αμερικάνικη “πόρτα” με το τοπίο να ξεδιαλύνει μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των “κιτρινόμαυρων“.

“Υπάρχει έντονο και μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους και ομάδες του ΝΒΑ για τον Αλέξανδρο, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για το μέλλον του. Θα πρέπει να μιλήσω μαζί με τον ίδιο και την οικογένειά του για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση για την καριέρα του” υπογράμμισε αρχικά ο Λώτσος ενώ αναφορικά με την επιλογή μεταξύ Ευρώπης ή ΝΒΑ σημείωσε πως:

Εξαρτάται από την περίπτωση. Η οπτική μου είναι πως το ΝΒΑ είναι επιλογή, αν βρεθεί ομάδα που θα θέλει να επενδύσει στο ταλέντο του, να βάλει στόχο να δουλέψει πάνω του και να τον βελτιώσει. Αν δούμε ότι υπάρχει τάση που τον θέλει να γίνεται draft αλλά η ομάδα που τον επέλεξε να τον αφήσει στην Ευρώπη, τότε θα αποσύρουμε τη συμμετοχή του“.

Σχετικά με τις φήμες περί αποχώρησης του Βεζένκοφ το προηγούμενο καλοκαίρι, ξεκαθάρισε ότι “Ήταν απλά φήμη, όπως αποδείχθηκε και στην πορεία. Ο Αλέξανδρος αισθάνθηκε πως έπρεπε να μείνει για ένα ακόμη χρόνο στον Άρη, προκειμένου να βελτιωθεί περισσότερο. Νομίζω πως πήρε τη σωστή απόφαση και ωρίμασε. Για φέτος είναι νωρίς να πούμε το παραμικρό. Για να μιλήσουμε για κάτι, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει σαφής πρόταση και όχι… λόγια.

Θα περιμένουμε επίσης να δούμε πως θα εξελιχθεί ο Άρης, αφού υπάρχει αλλαγή σε διοικητικό καθεστώς. Θέλουμε να ακούσουμε τι σκέφτεται η νέα διοίκηση. Δεν βιαζόμαστε. Θα εξετάσουμε προσεκτικά όλα τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα”.

Εν τέλει, ο Βεζένκοφ αποφάσισε να μείνει στον Άρη αλλά ποιος τον παρότρυνε να πάρει αυτή την απόφαση; “Δεν έχει σημασία ποιανού απόφαση ήταν. Σίγουρα ήταν κάτι που ήθελε ο Αλέξανδρος” επεσήμανε ο μάνατζερ του για να προσθέσει ότι “είναι ένα παιδί με πολύ δυνατό χαρακτήρα. Παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης κατάφεραν να πετύχουν τόσα πολλά στην καριέρα τους γιατί, πέραν του ταλέντου, είχαν τέτοιου είδους χαρακτήρα. Αυτό ισχύει για τον Αλέξανδρο. Έχει εξαιρετικό χαρακτήρα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ όλα.

Ναι έχει ταλέντο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Μπορεί να είναι μόνο 20 ετών, αλλά δεν σκέφτεται όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Είναι πιο ώριμος και αυτό τον βοηθάει να είναι πιο αποτελεσματικός στο γήπεδο”.

Κλείνοντας, στάθηκε και στη φημολογία περί συμφωνίας με την Μπαρτσελόνα παραδεχόμενος πως “Υπήρξαν συζητήσεις με τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έγινε κάτι πέρα από αυτό. Ο Αλέξανδρος ενδιαφέρεται να παίξει στη Μπαρτσελόνα, όπως επίσης και σε άλλους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Όπως είπα και πριν, οι συζητήσεις από τις επίσημες προτάσεις απέχουν αρκετά. Μπορεί να σε θέλουν από πολλά μέρη, αλλά υπογράφεις μόνο ένα συμβόλαιο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…