Κεντρική NBA “Ξεσπάθωσε” ο Κόμπι
NBA

“Ξεσπάθωσε” ο Κόμπι

kobe bryant1

kobe bryant1

Την πεποίθηση του ότι το lockout τους 2011 έγινε με σκοπό να περιοριστούν οι Λέικερς, εξέφρασε ο Κόμπι Μπράιαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Είναι γεγονός πως οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν τότε στόχευαν τις οικονομικά ισχυρές ομάδες οι οποίες ξόδευαν πολλά εκατομμύρια για να χτίσουν ισχυρές ομάδες. Σκοπός ήταν να περιοριστεί ο πακτωλός χρημάτων που ξοδεύονταν από τους πλούσιους οργανισμούς που βρίσκονταν στις μεγαλύτερες αγορές των ΗΠΑ ώστε να επιτευχθεί περισσότερη ισορροπία και να μπορέσουν και άλλες ομάδες να διεκδικήσουν με αξιώσεις πρωταθλήματα.

Ο ηγέτης των Λέικερς πιστεύει ότι η ομάδα του, που είχε πανηγυρίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα το 2009 και το 2010, ήταν ο στόχος αυτών των περιορισμών που ίσχυσαν στη συνέχεια.

“Το lockout του 2011 έγινε για να περιοριστούν οι Λέικερς. Δεν με νοιάζει τι ισχυρίζονται οι άλλοι ιδιοκτήτες αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ήθελαν να περιορίσουν την εμπορευσιμότητα μας. Ήθελαν ναπεριορίσουν τη δυνατότητα μας να αποκτούμε παίκτες ώστε να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ισοτιμίας για ομάδες σαν το Σαν Αντόνιο και το Σακραμέντο” σημείωσε αρχικά o “Black Mamba” για να συνεχίσει στο ίδιο έντονο ύφος:

“Αλλά τότε κάτι αστείο συνέβη. Ακόμα και υπό αυτούς τους περιορισμούς, οι Λέικερς κατάφεραν να συμφωνήσουν με τον Κρις Πολ κάτι που μας έθετε εκ νέου σε πορεία πρωταθλητισμού. Αλλά το ΝΒΑ παρενέβη και άσκησε βέτο γιατί ολόκληρο το lockout στήθηκε προκειμένου να περιοριστούν οι Λέικερς και εμείς βρήκαμε ξανά τον τρόπο ενώ δεν πίστευε κανείς πως ήταν δυνατόν! Ο Μιτς Κιούπτσακ, εν συνεχεία, τιμωρήθηκε μόνο και μόνο επειδή έδρασε έξυπνα“.

Ο Κόμπι ποτέ δεν “μάσαγε” τα λόγια του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…