Κεντρική NBA “Σπάνια περίπτωση ο Κούνμπο”
NBA

“Σπάνια περίπτωση ο Κούνμπο”

antetokounmpo vs wolves

antetokounmpo vs wolves

Το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο έπλεξε ο Χακίμ Ολάζουον, με τον παλαίμαχο σέντερ των Χιούστον Ρόκετς να μην κρύβει τον θαυμασμό του για όσα έχει κάνει ο Έλληνας άσος, τονίζοντας ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει πρωταγωνιστής στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αρκεί να μην σταματήσει να δουλεύει και να βελτιώνεται.

Ο “Κούνμπο” συνδυάζει σωματικά προσόντα και ταλέντο, γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερο και ξεχωριστό παίκτη, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να αποκτήσει ρόλο ηγέτη μελλοντικά. Κλειδί δεν είναι άλλο από την αυτοπεποίθηση, ώστε να νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και να δίνει το 100% στο παρκέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ολάζουον:

Ο Γιάννης έχει ζήσει δύσκολα στη ζωή του. Μπορεί το γεγονός αυτό να τον κάνει καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο;
Νομίζω πως όταν περνάς δύσκολες καταστάσεις, παίρνεις ένα καλό μάθημα για τη ζωή και εκτιμάς καλύτερα τι σημαίνει να ακολουθείς το μεγάλο σου όνειρο. Οι δυσκολίες, οι εμπειρίες μέσα στη ζωή είναι όλα κομμάτια για να χτιστεί ένας σωστός χαρακτήρας.

Έχετε συναντηθεί με τον Γιάννη;
Έχω δει μόνο στιγμιότυπα από τη βραδιά των Ντραφτ, αλλά ακόμα θυμάμαι μια κίνηση που ήταν πολύ εντυπωσιακή και θέλω να παρακολουθώ την καριέρα και την εξέλιξη του. Συγκεκριμένα, ήταν μια φάση coast-to-coast.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις;
Δεν εκπλήσσομαι που τα πάει τόσο καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή του, η οποία σημαίνει πολλά. Προσόντα όπως η ωριμότητα έρχονται, αλλά  η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική για να προσθέτει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του. Πολλές φορές νομίζεις ότι μπορείς να κάνει περισσότερα από όσα θέλει ο προπονητής, αλλά δεν χρειάζεται, αυτό αρκεί. Έτσι, κερδίζεις την εμπιστοσύνη του και αποκτάς ελευθερία στο παιχνίδι.

Ποιο είναι το ταβάνι του ως παίκτης;
Έχει προοπτική και το θέμα είναι να φτάσει στα όριά του. Τα προσόντα και το ταλέντο τα έχει. Μπορεί να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ και πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του για να τα καταφέρει.

Τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να γίνει από καλός πρωταγωνιστής;
Έχει όσα χρειάζεται και είναι φανερό. Το θέμα είναι να μην ικανοποιείται με τίποτα, είτε σκοράρει 10 πόντους, είτε 20 και να προσπαθεί πάντα για το παραπάνω. Και στην άμυνα είναι παίκτης που κόβει, παίρνει ριμπάουντ. Φανταστικός! Από όσα διακρίνω, νομίζω θα γίνει ένας απόλυτα επιτυχημένος παίκτης και είναι εντυπωσιακό να βλέπεις έναν παίκτη με τον συγκεκριμένο σωματότυπο να έχει τέτοια προσόντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…