Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Η Χίμκι στο “μικροσκόπιο”

Η Χίμκι στο “μικροσκόπιο”

galanis dimitris1

galanis-dimitris1

Καθοριστικό ματς για τη συνέχειά του στο Eurocup δίνει ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Χίμκι κι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει από κοντά την προσεχή αντίπαλο του “Δικεφάλου”, ο Δημήτρης Γαλάνης, αποκαλύπτει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ομάδα τού Σούλη Μαρκόπουλου έχει την ευκαιρία και τις δυνατότητες να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γαλάνης αντιμετώπισε την περσινή σεζόν την Χίμκι και επιχειρεί να κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή εικόνα της ρωσικής ομάδας, η οποία βγάζει νικήτρια αυτή που έχασε στο νήμα την πρόκριση στον τελικό του Eurocup το 2014 από τη Βαλένθια.

Η πτώση του Ντέιβις, η χαμηλότερη του αναμενομένου προσφορά του Λοβέρν, η αστάθεια του Ράις είναι τα αδύναμα στοιχεία της φετινής Χίμκι έναντι της περσινής, ενώ σημαντικό πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ θα είναι ο Κόπονεν, ενώ ειδική μνεία κάνει ο Δημήτρης Γαλάνης στο πρόσωπο του βοηθού του Κουρτινάιτις, Γκραβρίλοβιτς.

Αναλυτικά η “ακτινογραφία” της Χίμκι μέσα από τα μάτια του Δημήτρη Γαλάνη:

“H Χίμκι είναι μία πραγματικά καλή ομάδα, που έχει τον ίδιο κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια, ίδιο προπονητικό επιτελείο και υψηλές φιλοδοξίες. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι φέτος δεν έχει τη δυναμική της περσινής ομάδας και αυτό αποδεικνύεται από τις 3 ήττες που ήδη έχει κάνει στο Eurocup.

Πέρσι που έφτασε στον ημιτελικό της διοργάνωσης και έχασε στο πόντο από τη κάτοχο Βαλένθια, είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Ντέιβις, ο οποίος μετά από μία περιπέτεια που είχε το καλοκαίρι με την υγεία του, δεν έχει επανέλθει πλήρως, κάτι που αποτελεί σοβαρό πλήγμα ,γιατί πρόκειται για παίκτη υψηλού επιπέδου.

Επίσης, ο Λοβέρν, ο οποίος ήταν το μήλο της έριδος το καλοκαίρι για πολλούς συλλόγους δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ίσως δεν έχει εγκλιματιστεί στις απαιτήσεις μίας ομάδας. Ακόμη, μεγάλα σκαμπανεβάσματα έχει ο Ράις, αθλητής με φοβερές δυνατότητες, ο οποίος σίγουρα δεν είναι καθαρόαιμο play-maker σαν τον Γκριν, τον οποίο αντικατέστησε .

Αιχμή του δόρατος για την επίθεση της Χίμκι και ο πιο σταθερός παίκτης είναι ο γνωστός μας Κόπονεν. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Ρώσο γκαρντ Βιάτεφ και φυσικά υπάρχουν οι … παλιοσειρές Πόποβιτς, Μόνια, Αουγκουστίν, μαζί με τον νεοαποκτηθέντα Χόνεϊκατ.

Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι έχει σοβαρές πιθανότητες νίκης, καθώς είναι μία αξιόπιστη ομάδα, με πολύ ενέργεια, ρόλους και τακτική, ειδικά στο γήπεδό της. Το παιχνίδι είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες, μετά την ήττα της Χίμκι στο Καντού και η τακτική και η ενέργεια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, όπου τα ριμπάουντ και τα σουτ των γκαρντ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα.

Τέλος, εκτιμώ απεριόριστα και δεν υπερβάλλω, ότι το δεξί χέρι του Κουρτινάιτις ,ο βοηθός του Γκαβρίλοβιτς είναι ό, τι καλύτερο ξέρω σε βοηθό στην Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Μεταβατική, η πιο σημαντική περίοδος

Η αγωνιστική δράση σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος της και όπως είναι φυσικό για μια υγιή επ…