Κεντρική NBA Ιδανική πρεμιέρα (vid)
NBA

Ιδανική πρεμιέρα (vid)

parker spurs mavs

parker-spurs-mavs

Με ένα συγκλονιστικό ντέρμπι και δύο επιβλητικές νίκες ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος 2014-15 στο ΝΒΑ. Οι Πέλικανς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα υποδεχόμενοι τους Μάτζικς και οι Ρόκετς πέρασαν σαν “σίφουνες” από το Λος Άντζελες διαλύοντας τους Λέικερς με θετικό ντεμπούτο Παπανικολάου. Στη ματσάρα της βραδιάς, οι Σπερς πήραν το ροζ φύλλο απέναντι τους Μάβερικς ξεκινώντας με θετική νότα την “οδύσσεια” για το back to back.

Τα αποτελέσματα:
Νιού Όρλινς Πέλικανς – Ορλάντο Μάτζικ 101-84
Σαν Αντόνιο Σπερς – Ντάλας Μάβερικς 101-100
Λος Άντζελες Λέικερς – Χιούστον Ρόκετς 90-108

Με όπλο τη φρόντ λάιν

davis-pelicans-magic

Οι Πέλικανς ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν επικρατώντας των Μάτζικ με 101-84, στη Νέα Ορλεάνη. Οι γηπεδούχοι στηρίζουν πολλά στους δύο “πύργους” κάτω από τις ρακέτες, οι οποίοι έκαναν φανταστικό παιχνίδι. Ο Άντονι Ντέιβις (26π.-17ρ.-9 μπλοκ) άγγιξε το triple-double και επιβλήθηκε και στις δύο πλευρές του παρκέ με τον Ομέρ Άσικ (14π.-17ρ.-5 μπλοκ) να τον πλαισιώνει ιδανικά. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ράιαν Άντερσον (22π.-9ρ.). Οι ψηλοί των γηπεδούχων έκαναν τα πάντα. Σκέπασαν τις ρακέτες, μάζεψαν τα “σκουπίδια”, σκόραραν με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Σαν αποτέλεσμα οι “Πελεκάνοι” επέβαλλαν το ρυθμό τους σε όλο το ματς, πλην της πρώτης περιόδου. Εκ του Ορλάντο, ξεχώρισε ο Τομπάιας Χάρις (25π.-8ρ.).

Από κει που σταμάτησαν…

ginobili-spurs-mavs

Με το δεξί ξεκίνησαν την υπεράσπιση του πρωταθλήματος οι Σπερς, οι οποίοι πήραν εξαιρετικά οριακή νίκη με 101-100 απέναντι στους Μάβερικς, στο ΑΤ&Τ Σέντερ. Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά κλειστή από την αρχή ως το τέλος με τις ομάδες να πασχίζουν για να χτίσουν διαφορές αλλά ακόμα και όταν το κατάφερναν οι αντίπαλοι τους έβρισκαν την απάντηση, διατηρώντας το σασπένς μέχρι τέλους.

Ένα τρίποντο του εκπληκτικού Τόνι Πάρκερ (23π. με 4/4τρ.-3ρ.-3ασ.) 1:07 πριν τη λήξη έμελλε να είναι και αυτό που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα.  Άξιοι συμπαραστάτες του Γάλλου, οι έτεροι δύο πυλώνες, Μάνου Τζινόμπιλι (20π.-2ρ.-6ασ.-2κλ.) και Τιμ Ντάνκαν (14π.-13ρ.), ο οποίος έχει τα περισσότερα double-double σε πρεμιέρες στην ιστορία, ξεπερνώντας Τζαμπάρ και Μάλοουν (13 έκαστος). Ακόμα, ο Πόποβιτς είναι ο τεχνικός με το καλύτερο ρεκόρ σε εναρκτήρια παιχνίδια στην ιστορία του ΝΒΑ μετρώντας 17 νίκες και μόλις 1 ήττα! Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Μόντα Έλις (26π.-4ρ.-6ασ.).

Νίκη και θετική πρεμιέρα Παπανικολάου

kobe-lakers-rockets

Η νέα εποχή των Λέικερς ξεκίνησε με ευρεία εντός έδρας ήττα, από τις υπερηχητικές “Ρουκέτες” του Κέβιν ΜακΧέιλ. Η ομάδα του Χιούστον επιδεικνύοντας πλουραλισμό στην επίθεση και υπερισχύοντας σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες έκανε ένα εύκολο πέρασμα από το Στέιπλς Σέντερ, καθώς επιβλήθηκε με 108-90. Φορτσάτος από το πρόσφατο Παγκόσμιο, ο Τζέιμς Χάρντεν (26π.-6ασ.) ηγήθηκε της επικράτησης, με τους Τέρενς Τζόουνς (16π.-13ρ.-2 μπλοκ) και Τρέβορ Αρίζα (16π. με 5/8 τρ.-3ρ.) να ακολουθούν σε απόδοση. Μεστή εμφάνιση από τον Κώστα Παπανικολάου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στο “μαγικό κόσμο“, έχοντας 4 πόντους (2/6 διπ.), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 20 λεπτά συμμετοχής. Από την αντίπερα όχθη, ο Κόμπι Μπράιαντ (19π.-3ρ.-2ασ.) προσπάθησε αλλά πέραν του Κάρλος Μπούζερ (17π.-7ρ.) δεν είχε άξιους συμπαραστάτες. Και σαν να μην έφτανε η βαριά ήττα, ο τραυματισμός του Τζούλιους Ράντλ, που έσπασε το πόδι του, ήρθε να συμπληρώσει το “στραβό” ξεκίνημα της ομάδας.

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Ιντιάνα Πέισερς 0-0
Μαϊάμι Χιτ 0-0
Τορόντο Ράπτορς 0-0
Σικάγο Μπουλς 0-0
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 0-0
Μπρούκλιν Νετς 0-0
Σάρλοτ Μπόμπκατς 0-0
Ατλάντα Χοκς 0-0
Νιου Γιορκ Νικς 0-0
Κλίβελαντ Καβαλίερς 0-0
Ντιτρόιτ Πίστονς 0-0
Μπόστον Σέλτικς 0-0
Φιλαδέλφεια 76ερς 0-0
Μιλγουόκι Μπάκς 0-0
Ορλάντο Μάτζικ 0-1

ΔΥΣΗ
Σαν Αντόνιο Σπερς 1-0
Χιούστον Ρόκετς 1-0
Νιου Ορλίνς Πέλικανς 1-0
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 0-0
Λος Άντζελες Κλίπερς 0-0
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 0-0
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 0-0
Μέμφις Γκρίζλις 0-0
Φοίνιξ Σανς 0-0
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 0-0
Ντένβερ Νάγκετς 0-0
Σακραμέντο Κινγκς 0-0
Γιούτα Τζαζ 0-0
Ντάλας Μάβερικς 0-1
Λος Άντζελες Λέικερς 0-1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…