Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Φινλανδία – Νέα Ζηλανδία 65-67

Φινλανδία – Νέα Ζηλανδία 65-67

tai webster new zealand pagkosmio

tai-webster-new-zealand-pagkosmio

Στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας προκρίθηκε η Νέα Ζηλανδία μετά τη νίκη – θρίλερ στο παιχνίδι απέναντι στη Φινλανδία (67-65). Αναφερόμαστε σε “θρίλερ” αφού η ομάδα του Νέναντ Βούτσινιτς παρολίγον να χάσει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια της, όντας κατώτερη των περιστάσεων στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η προσπάθεια της Φινλανδίας δεν είχε όμως αντίκρισμα με αποτέλεσμα το εισιτήριο για τους “16” να καταλήξει στην απέναντι πλευρά.

Στο πρώτο μέρος η Νέα Ζηλανδία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Παίζοντας με μεγάλο πάθος κα βρίσκοντας σχεδόν πάντα τον ελεύθερο παίκτη μπόρεσε να οικοδομήσει μία σημαντική διαφορά (44-32) που της έδινε σημαντικό προβάδισμα εν όψει της επανάληψης.

Η υπεροχή της μάλιστα επιβεβαιώθηκε στην τρίτη περίοδο, με τη διαφορά να μην πέφτει κάτω από τους δώδεκα πόντους (57-45). Λίγο έλειψε όμως να αλλάξουν όλα στα επόμενα δέκα λεπτά.

Το συγκρότημα του Χένρικ Ντέτμαν έπαιξε το τελευταίο της χαρτί κάνοντας την απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή. Κι έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει αφού έφτασε σε απόσταση βολής (65-66) με 1’12” να απομένει για το τέλος.

Δίχως όμως να σκοράρει στα επόμενα 72 δευτερόλεπτα, η Φινλανδία γνώρισε την ήττα (67-65) και μαζί τον αποκλεισμό από τη συνέχεια, την ίδια ώρα που το “Χάκα” θα συνεχίσει να συντροφεύει τη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-44, 45-57, 65-67.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 2, Μέρφι 3, Μουούρινεν 2, Χαφ 10 (2), Λι 17, Σάλιν 6, Κοτί 6, Κόπονεν 13 (1), Νουούτινεν, Μότολα, Λέχτο, Ράνικο 6.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Βούτσινιτς): Τάιτ 6, Μπάρτλετ 5 (1), Πένι 11 (3), Βούκονα 5 (12 ριμπ.), Κένι, Ουέμπστερ Κ. 8 (1), Άμπερκρομπι 7 (1), Φοτού 18 (1), Φρανκ, Λόι 2, Ουέμπστερ Τ. 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…