Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Τα μυστικά της Αργεντινής

Τα μυστικά της Αργεντινής

priftis

priftis

Η ώρα της πρώτης θέσης έφτασε για την Ελλάδα, που απόψε (23:00) αντιμετωπίζει την Αργεντινή με φόντο την κορυφή του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης φρόντισε να αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού της “αλμπισελέστε” μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΟΚ προκειμένου να έχουν όλοι μία ιδέα από το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η “επίσημη αγαπημένη” σε λίγες ώρες. Ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη ανέφερε χαρακτηριστικά για την Αργεντινή:

“Είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει ένα γκρουπ νεαρών και φρέσκων παικτών και μια τετράδα πάρα πολύ έμπειρων παικτών με πολλές εικόνες, πολλές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι οι Σκόλα, Πριτζιόνι, Νοτσιόνι και Χερμάν.

Είναι μια ομάδα που σε ότι αφορά το αγωνιστικό προφίλ έχει μεγάλη ισορροπία, καθώς μπορεί να “χτυπήσει” και μέσα από το καλάθι, αλλά και από την περιφέρεια. Βασικοί άξονες του παιχνιδιού της είναι ο Πριτζιόνι, ο οποίος δημιουργεί μέσα από συνεργασίες pick n roll και βάζει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι και οι Σκόλα – Νοτσιόνι οι οποίοι δημιουργούν μέσα από το καλάθι, με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, αξιοποιώντας κάποιους καλούς σουτέρ που έχει η ομάδα, όπως ο Μάτα και ο Σαφάρ.

Χρειάζεται προσοχή από εμάς στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, να διατηρήσουμε ως βάση το αμυντικό μας κομμάτι και ομαδικά να βρούμε τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να έχουμε καλά ποσοστά και στην επίθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…