Κεντρική NBA Έρβινγκ, ο “στρατηγός”
NBA

Έρβινγκ, ο “στρατηγός”

love james irving

love-james-irving

Άπαντες περιμένουν ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αποτελεί το “Α” και το “Ω” των Καβαλίερς τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο “Βασιλιάς” στο Μαϊάμι έκανε τα πάντα. Από το να κατεβάζει τη μπάλα και να δημιουργεί μέχρι να ποστάρει και να μαρκάρει τα “πεντάρια” της αντίπαλης ομάδας. Ο ίδιος φρόντισε να υπογραμμίσει πως στο Κλίβελαντ οι ισορροπίες θα διατηρηθούν. Μιλώντας σε αμερικανικά μέσα, ο Τζέιμς ξεκαθάρισε πως ο Κάιρι Έρβινγκ είναι ο πλέιμεϊκερ της ομάδας και είναι αυτός που θα οργανώνει τις επιθέσεις:

“Πιθανότατα θα κατεβάζω μπάλα λίγο αλλά αυτή είναι η δουλειά του Κάιρι. Αυτός είναι ο πόιντ γκαρντ μας. Αυτός είναι ο “στρατηγός” μας στο παρκέ και τον χρειαζόμαστε για να “τρέχει” τα συστήματα και να ενορχηστρώνει επιθετικά την ομάδα. Πρέπει να επιβληθεί“.

Ο ΛεΜπρόν θέλησε με τα λεγόμενα του να τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του νεαρού συμπαίκτη του ώστε να αποδώσει τα μέγιστα καθώς γνωρίζει πως μόνο αν όλοι παίξουν στο μάξιμουμ, το πρωτάθλημα θα μπορέσει να καταλήξει στην πόλη του Οχάιο. Έχοντας περάσει και την περσινή εμπειρία με τους Χιτ όπου έπαιζε απελπιστικά μόνος αλλά και γιατί γνωρίζει πως δεν θα είναι για πάντα 29, θέλει να ετοιμάσει το έδαφος ώστε να αναλάβουν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια, τόσο ο Έρβινγκ όσο και ο Λαβ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…