Κεντρική Διεθνή Έρχεται η σειρά του

Έρχεται η σειρά του

pablo laso

pablo-laso

Το μέλλον του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει αβέβαιο, καθώς αφενός οι συνεχείς αναφορές των ισπανικών δημοσιευμάτων περί αντικατάστασης του και αφετέρου η απομάκρυνση των δύο συνεργατών του, υποδηλώνουν ότι ο 47χρονος τεχνικός ίσως είναι ο επόμενος που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Ο Πάμπλο Λάσο επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ μέχρι το 2016 κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και αν αποτελέσει παρελθόν θα πρέπει να αποζημιωθεί. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το θέμα κολλάει στο ποσό της αποζημίωσης, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η ιστοσελίδα solobasket.com αναφέρει σήμερα ότι η απόφαση αποχώρησης του Λάσο είναι ειλημμένη και μάλιστα ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Φώτης Κατσικάρης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδος είναι το πρώτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ, όπως γράψαμε στο κείμενο με τίτλο (“Ο Φώτης και η «Βασίλισσα“) ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Πέδρο Μαρτίνεθ.

Η ισπανική ιστοσελίδα προβάλλει ως δεδομένη τη συμφωνία με τον Κατσικάρη και μάλιστα κάνει λόγο για έναν “πόθο” τριών ετών, ήτοι από το 2011 (σ.σ. από τότε που ήταν στον πάγκο της Μπιλμπάο), ο οποίος φέτος θα εκπληρωθεί.

Βέβαια το θέμα είναι να εκδοθεί το “διαζύγιο” με τον Λάσο. Οι διοικούντες στη Ρεάλ κρίνουν ότι υπάρχει η ανάγκη μίας αλλαγής και ενδεχομένως η φυγή των Ούγκο Λόπεθ και Χότα Κουσπινέρα, δηλαδή των δύο βοηθών του Λάσο, να αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Ισπανό κόουτς ότι… έρχεται η σειρά του.

Πάντως, ο Πάμπλο Λάσο βρήκε ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του Τσάβι Πασκουάλ. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε στην El Mundo Deportivo και υπερασπίστηκε το συνάδελφό του: “Νομίζω ότι οι προπονητές δεν πρέπει να “ζουν” με τα αποτελέσματα. Αναφερόμαστε σε ένα προπονητή που έσπασε όλα τα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της σεζόν και καθοδήγησε μία ομάδα η οποία έπαιζε ένα μπάσκετ που θαύμαζε όλη η Ευρώπη“, τόνισε αρχικά ο Πασκουάλ και κατέληξε:

“Δεν θεωρώ ότι το μέλλον ενός προπονητή πρέπει να κρίνεται από το αν κέρδισε ή έχασε σε έναν τελικό”. Όπως και να έχει, αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες, όπου υπάρχει το προγραμματισμένο “ραντεβού” του Λάσο με τη διοίκηση της Ρεάλ και εκεί θα καθοριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ισπανό κόουτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…