Κεντρική NBA Lillard for the win! (vid)
NBA

Lillard for the win! (vid)

lillard buzzer beater

lillard-buzzer beater

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και συναρπαστικότερους πρώτους γύρους στην ιστορία των πλέι οφ. Οι πέντε από τις οχτώ σειρές θα κριθούν σε έβδομο παιχνίδι καθώς χθες οι Νετς και οι Μάβερικς επικράτησαν των Ράπτορς και Σπερς αντίστοιχα και τα τελευταία δύο εισιτήρια θα κριθούν την Κυριακή σε Τορόντο και Σαν Αντόνιο. Η τρίτη ομάδα (μετά από Χιτ και Ουίζαρντς) που εξασφάλισε νωρίτερα την πρόκριση της είναι οι Μπλέιζερς. Η ομάδα του Πόρτλαντ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος νίκησε τους Ρόκετς, έκανε το 4-2 και περιμένει τον επόμενο αντίπαλο της που θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Σπερς – Μάβερικς.

Τα αποτελέσματα:
Μπρούκλιν Νετς – Τορόντο Ράπτορς 97-83
Ντάλας Μάβερικς – Σαν Αντόνιο Σπερς 113-11
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Χιούστον Ρόκετς 99-98

Με τον Ουίλιαμς οδηγό

deron williams-nets-raptors

Οι Νετς πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση τους στη σειρά, επιβλήθηκαν εύκολα των Ράπτορς με 97-83 και τα πάντα θα κριθούν σε έβδομο παιχνίδι, στο Τορόντο!

Ο Ντερόν Ουίλιαμς (23π.-5ρ.-4ασ.) “γύρισε” τον αστράγαλο του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να βάλει τα πιο καθοριστικά καλάθια της αναμέτρησης και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Ο Πολ Πιρς (12π.-6ρ.-3ασ.-3κλ.) αποτέλεσε το πιο αξιόπιστο στήριγμα του.

Οι Ράπτορς δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα και το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας. Μοναδική “όαση” στο “ναυάγιο” των “Πτερόσαυρων“, αποτέλεσε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (28π.-6ρ.-4ασ.-2κλ.).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι εξ αρχής χτίζοντας διαφορά 15 πόντων (34-19) στο πρώτο ημίχρονο η οποία ανέβηκε στους 19 (60-41) στο τέλος του ημιχρόνου. Η ψαλίδα άνοιξε ακόμα περισσότερο και έφτασε τους 26 πόντους (71-45) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί οι Ράπτορς ξεκίνησαν την αντεπίθεση αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν ουσιαστικά τους Νετς μιας και η διαφορά δεν κατέβηκε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους (89-79 η μικρότερη διαφορά).

Δεν παραδίδουν τα “όπλα” οι Μαβς

nowitzki-mavericks-spurs

Ακόμα ένα αμφίρροπο παιχνίδι μεταξύ Μάβερικς και Σπερς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Μαβς τα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ πανηγύρισε τη νίκη που την στέλνει στο Σαν Αντόνιο για το έβδομο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους, εκ των οποίων κορυφαίοι ήταν οι Μόντα Έλις (29π.-2ρ.-2ασ.) και Ντιρκ Νοβίτζκι (22π.-5ρ.-3ασ.) ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του ΝτεΖουάν Μπλερ (10π.-14ρ.-4κλ.) που έβγαλε πολλή ενέργεια κάτω από τις ρακέτες.

Παρόμοιο επιθετικό πλουραλισμό επέδειξαν και οι Σπερς με την τριάδα των Τόνι Πάρκερ (22π.-3ρ.-6ασ.), Τιμ Ντάνκαν (16π.-9ρ.-4ασ.) και Τιάγκο Σπλίτερ (19π.-8ρ.-2ασ.) να είναι αυτή που ξεχωρίζει.

Οι Μάβερικς είχαν την υπεροχή στο πρώτα δύο δωδεκάλεπτα (34-26 και 58-52) όμως τα “σπιρούνια” αντεπιτέθηκαν. Με μπροστάρηδες του Ντάνκαν και Σπλίτερ γύρισαν το ματς και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +5 (76-81) ενώ συνέχισαν να έχουν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ μέχρι τα μέσα της τέταρτης. Με ηγέτη τον Έλις και τον Μπλερ να σιγοντάρει, οι Μαβς ανέτρεψαν την κατάσταση (94-92) 5’ πριν το τέλος και παρά την ασφυκτική πίεση των φιλοξενουμένων δεν ξανά έχασαν το προβάδισμα.

Το αξιοσημείωτο και παράδοξο είναι ότι στην τελευταία φάση οι Σπερς παρατάχθηκαν με έξι παίκτες (!) στο παρκέ κάτι που για καλή τους τύχη δεν πήραν χαμπάρι οι διαιτητές και ο Λέοναρντ (που ήταν ο έξτρα παίκτης) κάθισε στον πάγκο 0.4 δεύτερα πριν το τέλος.

Το πιο δραματικό τέλος στην πιο επική σειρά!

celebrations-lillard

Οι Μπέιζερς χρειάστηκαν έξι παιχνίδια για να αποκλείσουν τους Ρόκετς και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μια από τις πιο κλειστές και αμφίρροπες σειρές (τα μισά παιχνίδια κρίθηκαν στην παράταση) και ταυτόχρονα η πιο εντυπωσιακή έλαβε τέλος χάρη στην τρίποντη buzzer-beater “βόμβα” του Ντάμιαν Λίλαρντ (25π. με 6/10 τρ.-6ρ.-3ασ.-3κλ.) στα 0.9 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης!

Ο 23χρονος ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση αλλά ο επιβλητικός ΛαΜάρκους Όλντριτζ (30π.-13ρ.-2ασ.) αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” των γηπεδούχων όντας ο κορυφαίος παίκτης ολόκληρης της σειράς.

Από πλευράς Ρόκετς, ο Τζέιμς Χάρντεν (34π.με 4/6 τρ.-4ρ.-6ασ.-4κλ.) έκανε φανταστικό παιχνίδι (ίσως το καλύτερο του στην post season) κρατώντας την ομάδα του όποτε χρειάστηκε ενώ θα ήταν αυτός που θα είχε κρίνει την αναμέτρηση αν δεν ερχόταν στη συνέχεια το νικητήριο καλάθι του Λίλαρντ. Εκπληκτικός ήταν και ο Ντουάιτ Χάουαρντ (26π.-11ρ.-3ασ.-2κοψ.) που τα έβαζε ταυτόχρονα με όλους τους ψηλούς των Μπλέιζερς και έβγαινε νικητής θυμίζοντας έντονα τον παίκτη που θαυμάσαμε στους Ορλάντο Μάτζικ. Γενικότερα φάνηκε αναγεννημένος σε αυτούς τους 6 αγώνες και μένει να δούμε αν θα ξαναδούμε τον παλιό καλό Χάουαρντ του χρόνου που θα ηγηθεί της αναγέννησης του Χιούστον.

Οι “Ρουκέτες” είχαν το προβάδισμα στην συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα παρ΄ όλα αυτά ποτέ δεν κατάφεραν να χτίσουν διαφορά ασφαλείας. Στις πρώτες περιόδους διατήρησαν “βραχεία κεφαλή” στο σκορ (28-29, 56-58 και 78-79). Στην τελευταία όμως οι Μπλέιζερς μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι και κατάφεραν να περάσουν μπροστά για μεγάλο διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και ανέκτησαν το προβάδισμα ενώ ο Χάρντεν έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι 0.9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Όμως δεν ήταν αρκετό όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…