Κεντρική Ασίστ Basketbase Στην οχτάδα ο Σπανούλης

Στην οχτάδα ο Σπανούλης

aris olympiacos

aris-olympiacos

petridis-giorgosΣε δύο διαφορετικές κατηγορίες στατιστικής “σκαρφάλωσε” μέσα από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη, ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με την συμμετοχή του στο παιχνίδι του Αλεξανδρείου έφτασε τις 359 στην Α1 και ανέβηκε στην 18η θέση της σχετικής λίστας (από το 1986) αφού ξεπέρασε κατά μία τον Γιώργο Μποσγανά που παίζοντας με Πανιώνιο, Παπάγου, Σπόρτιγκ και Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφιας μέτρησε 358 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία. Ακόμη ο “V-Span” με τις πέντε εύστοχες βολές του στο “Παλέ” έφτασε τις 1.042 στο πρωτάθλημα και “έπιασε” στην 8η θέση τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Κατά τα άλλα με τα δύο εύστοχα δίποντα που είχε χθες, ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε τα 641 και ανέβηκε στην 4η θέση της λίστας αυτής στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α1 αφού προσπέρασε τον Παναγιώτη Φασούλα (639).

“100ΑΡΗΔΕΣ” ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Στο ίδιο παιχνίδι κατάφεραν να συμπληρώσουν από 100 εύστοχα τρίποντα στην Α1 ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Κώστας Σλούκας. Ο πρώτος χρειάστηκε 275 προσπάθειες για να τα καταφέρει και ο δεύτερος 263. Ο Σλούκας μάλιστα στο Αλεξάνδρειο, ξεπέρασε τους 700 πόντους με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. “100άρης” έγινε και ο Σέντρικ Σίμονς αλλά στις βολές με τις τρεις στις οποίες ευστόχησε στο χθεσινό παιχνίδι. Το ποσοστό του Αμερικανού βέβαια είναι χαμηλό (102/178, ήτοι 57,3%).

Ακόμη, ο Στράτος Περπέρογλου ξεπέρασε τα 250 εύστοχα τρίποντα στην Α1 (έχει 251/723) ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του στο πρωτάθλημα με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε στο Αλεξάνδρειο. Τόσα είχε και στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ στο ΣΕΦ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟ

Από την πλευρά του Άρη, δύο είναι τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από το χθεσινό παιχνίδι. Ο Μιχάλης Πελεκάνος έφτασε τις 371 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία και “έπιασε” στην 14η θέση τον Νίκο Οικονόμου, οπότε το προσπέρασμα θα γίνει στην επόμενη σεζόν. Εξάλλου με τους 10 πόντους που πέτυχε χθες, ο Κώστας Χαρίσης ξεπέρασε τους 300 με τη φανέλα του Αρη στην Α1 (έχει 308).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…