Κεντρική Basket League Αγώνες Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 75-57

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 75-57

panionios paiktes

panionios-paiktes

Νίκη ελπίδας πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε του ΠΑΟΚ, πολύ πιο εύκολα απ’ότι δείχνει το τελικό σκορ (75-57), και πλέον πάει στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να ξαναφέρει τη σειρά στη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στα 3 πρώτα 10λεπτα, με τη διαφορά να φτάνει και τους 32 πόντους. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την αποβολή του Κούπερ για λογομαχία με οπαδό.

Οι “κυανέρυθροι” μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Μίλμπουρν και κατάφεραν να πάρουν “αέρα” 10 πόντων από τον “δικέφαλο” (14-4), μόλις στα πρώτα 6’λεπτά. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έδειχνε να μένει στο 2-0 της σειράς, αφού η εικόνα της στην αρχή δεν ήταν η αναμενόμενη.Ενδεικτικά ήταν τα μόλις 3 ριμπάουντ που είχαν μαζέψει οι “ασπρόμαυροι“, σε 9 λεπτά αγώνα.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει προβάδισμα 14 πόντων (22-8), με τον Μίλμπουρν να είναι σε “δαιμονιώδη” κατάσταση (12π., 6/7 δίποντα) και την περίοδο να κλείνει στο +10 (22-12) για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Με τρίποντο του Δέδα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ρίξει κι άλλο τη διαφορά (24-17), όμως κανείς δε θα μπορούσε να σκεφτεί τη συνέχεια. Αρχικά, το 8-0 που ακολούθησε για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ήρθε να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +15 για τον Πανιώνιο (32-17).

Το καλάθι του Γιώργου Μπόγρη 5’ λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, έμελε να είναι και το τελευταίο εντός παιδιάς για τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο μέρος, καθώς ακολούθησε ένα σερί 12-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν προβάδισμα 25 πόντων (44-19), στέλνοντας ουσιαστικά τη σειρά, ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Το ημίχρονο έκλεισε στο -23 για το “δικέφαλο“, από δύο βολές του Κώστα Χαραλαμπίδη, ίσως στη χειρότερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη σεζόν, σε ημίχρονο, που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Κούπερ για λογομαχία με οπαδό.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον εκκωφαντικό Πανιώνιο να κάνει ότι θέλει τον αντίπαλό του. Οι “κυανέρυθροι” κατάφεραν, με τρίποντο του Ντούβνιακ, να φτάσουν τη διαφορά στο +32 (61-29), παρουσιάζοντας μια εκπληκτική εικόνα στο παρκέ.

Στο τέλος της περιόδου, ο “δικέφαλος” έκανε ένα σερί 3-11 (64-40), βελτιώνοντας λίγο την εικόνα του στο σκορ, με το μυαλό και των 2, να βρίσκεται στο επόμενο παιχνίδι της Πυλαίας.

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Πανιώνιο να κάνει πράξη όλα όσα ήθελε ο προπονητής του, ενώ από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου θα κοιτάξουν να βελτιώσουν την εικόνα τους, στο επόμενο παιχνίδι.

Διαιτητές: Γκόντας-Πουρσανίδης-Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 22-12,44-21,64-40,75-57
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 19, Σταματής, Ντούβνιακ 5(1), Κάρτερ 3(1), Μίλμπουρν 20(1), Αθανασούλας 4, Μπατής 3(1), Σπυρόπουλος, Λάνγκφορντ 4, Μισέλ 7, Σίμτσακ 9, Σαλούστρος 1.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν7, Κούπερ, Χαραλαμπίδης 7, Τσόχλας 6, Βουτσίτσεβιτς 8(1), Τσαϊρέλης 7, Δέδας 6(2), Μαργαρίτης 5, Καλλές 4, Μπόγρης 6, Κασελάκης 1, Λιάπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…