Κεντρική NBA “Να δείξω τι αξίζω”
NBA

“Να δείξω τι αξίζω”

antetokounmpo nbdl

antetokounmpo-nbdl

Ο Θανάσης Αντεοκούνμπο στοχεύει σε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο Ντραφτ του 2014 που θα γίνει στις 26 Ιουνίου. Ο 21χρονος φόργουορντ των Ντέλαγουερ 76ers συμμετέχει στο NBA Draft Combine όπου προπονείται εντατικά μαζί με άλλους υποψηφίους, για να συγκεντρώσει πόντους και να μπορέσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγωνιστεί στο ΝΒΑ ακολουθώντας το δρόμο του μικρότερου αδερφού του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Κάτι που από ότι φαίνεται είναι εξαιρετικά αρκετά πιθανό να συμβεί καθώς οι επιδόσεις του είναι ενθαρρυντικές και όπως διατυμπανίζεται σε αμερικανικά μέσα, έχει πολλές πιθανότητες να καταλήξει σε Draft Pick δεύτερου γύρου. Οι δοκιμασίες και οι προπονήσεις που γίνονται στο Σικάγο και συγκεκριμένα στο Palmer House Hilton Hotel περιλαμβάνουν συνεντεύξεις και δηλώσεις στις οποίες υποβάλλονται οι αθλητές.

Ο Θανάσης αναφέρθηκε αρχικά στον αδερφό του και για το ποιοι είναι οι προσωπικοί του στόχοι αλλά και τους κανόνες που διέπουν τη δουλειά των παικτών στο Draft Combine:

“Για τον αδερφό μου είχαν έρθει άνθρωποι από το ΝΒΑ για να τον δουν να παίζει λόγω των σωματικών του προσόντων. Εγώ πρέπει να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω. Γι’ αυτό ήρθα εδώ, για να με δουν καλύτερα. Η παρουσία μου στο NBDL με βοήθησε, γιατί αγωνίστηκα με παίκτες επαγγελματίες, κάποιους που ήδη έχουν επιλεγεί στο ντραφτ ή έχουν παίξει και στο ΝΒΑ.

Έχουμε δύο κανόνες από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ. Ο πρώτος είναι πως όπου κι αν πάμε, θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τους χειρότερους παίκτες. Αν ο ένας πρέπει να δουλεύει διπλά, εμείς πρέπει να δουλεύουμε τετραπλά. Ο δεύτερος κανόνας είναι πως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς λεφτά, αλλά όχι χωρίς μπάσκετ”.

Τέλος, αναφορικά με τις βλέψεις του στο επερχόμενο Ντραφτ, υποστήριξε: “Δεν έχω προσδοκίες, απλώς θέλω να έχω ευκαιρίες. Εγώ το κάνω για την οικογένειά μου. Κάποιες φορές συγκινούμαι γιατί δεν τους βλέπω συχνά. Γι’ αυτούς δουλεύω σκληρά κάθε μέρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…