Κεντρική NBA ΛεΜπρόν, Ουέιντ και μπρέικ (vid)
NBA

ΛεΜπρόν, Ουέιντ και μπρέικ (vid)

wade pacers heat

wade-pacers-heat

Σε ένα εξαιρετικά κλειστό και μοιρασμένο παιχνίδι οι Χιτ έφυγαν θριαμβευτές από την Ιντιάνα επικρατώντας των Πέισερς με 87-83, κάνοντας έτσι το μπρέικ και ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (22π.-7ρ.-6ασ.-3κοψ.) με τον Ντουέιν Ουέιντ (23π.-5ρ.-5ασ.) τράβηξαν το “κουπί” καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα αποτελώντας το “Α” και το “Ω” για την ομάδα του ενώ “μίλησαν” και στα τελευταία κρίσιμα 7 λεπτά όταν οι πρωταθλητές έτρεξαν επιμέρους σκορ 18-13 (και 25-20 συνολικά στην τελευταία περίοδο) που τους έδωσε εν τέλει τη νίκη. Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν πήραν άλλες σημαντικές βοήθειες επιθετικά αλλά η άμυνα ήταν αυτή που ουσιαστικά τους έδωσε το ροζ φύλλο.

Οι Πέισερς, από την άλλη, επέδειξαν μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφια νούμερα σε πόντους, εκ των οποίων κορυφαίος ήταν ο Λανς Στέφενσον (25π.-6ρ.-7ασ.) που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για την άμυνα των Χιτ, με τον Πολ Τζορτζ (14π.-5ρ.-6ασ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

james-pacers-heat

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά σκληρή, το ξύλο είχε την τιμητική του (βλ. αντιαθλητικό του Ουέστ στον Τζέιμς), οι παίκτες “βουτούσαν” αβυσσαλέα στο παρκέ για να μαζέψουν τις διεκδικήσιμες μπάλες και σε μια εξ αυτών οι Ουέιντ και Τζορτζ χτύπησαν στο παρκέ και μεταξύ τους. Κανονικός πόλεμος, όπως ακριβώς περιμέναμε αυτήν τη γεμάτη ένταση σειρά ανάμεσα σε δύο “μονομάχους” που έχουν αρκετά προηγούμενα.

Το Μαϊάμι ήλεγχε περισσότερο τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο έχοντας και υπεροχή 4 πόντων (37-41) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη οι διαφορές ήταν μηδαμινές και εξαλείφονταν “εν ριπή οφθαλμού” μιας και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς και όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε για θρίλερ (63-62 η τρίτη περίοδος και 70-69 μέχρι το 7ο λεπτό της τέταρτης). Εν τέλει, η κλάση του ΛεΜπρόν και του Ουέιντ, που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, υπερίσχυσαν της μαχητικότητας των γηπεδούχων.

Επόμενα ραντεβού στο Μαϊάμι το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…