Κεντρική NBA Το Νο1 ξανά στο Κλίβελαντ! (vid)
NBA

Το Νο1 ξανά στο Κλίβελαντ! (vid)

top draft pick cavaliers

top draft pick-cavaliers

Η τύχη “χαμογέλασε” για ακόμα μια φορά στους Καβαλίερς αφού θα επιλέξουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια) το Νο1 pick του Draft έχοντας μόλις 1.7% πιθανότητες να βρεθούν εκεί! To Draft του 2014 που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πλούσια σε ταλέντο όλων των εποχών με παίκτες όπως ο Άντριου Ουίγκινς, ο Τζοέλ Εμπίντ, ο Τζάμπαρι Πάρκερ, μεταξύ άλλων, να βρίσκονται προ των πυλών του “μαγικού κόσμου”.

Εν ολίγοις, πρόκειται για έναν ευχάριστοπονοκέφαλο” της ομάδας του Κλίβελαντ που θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε τόσους ταλαντούχους αθλητές. Το σίγουρο είναι ότι όποιον και να επιλέξει δεν θα βγει ζημιωμένη ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο απελπιστικό βαθμό όπως με το περυσινό Νο1 στο οποίο διάλεξε τον Άντονι Μπένετ, με τη μνημειωδώς απογοητευτική ρούκι σεζόν του να τον κατατάσσει σε ένα από τα χειρότερα (αν όχι το χειρότερο) Νο1 picks στην ιστορία των Draft.

“Μοιάζει σουρεαλιστικό“, δήλωσε ο Πρόεδρος των Καβς, Τζεφ Κοέν και συνέχισε: “Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ενώ είχαμε μόλις 1.7% πιθανότητα να πάρουμε το πρώτο pick και το καταφέραμε ξανά! Αυτό σημαίνει τα πάντα, Είναι το πιο πλούσιο Draft από την τάξη του 2003 όταν μπήκαν στο ΝΒΑ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (No1 pick του Κλίβελαντ τότε), ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Κρις Μπος και ο Καρμέλο Άντονι“.

Ενώ συνέχισε σημειώνοντας πως: “Η ανοικοδόμηση είναι μια διαδικασία και χάσαμε έναν σημαντικό παίκτη πριν μερικά χρόνια όποτε θα έπαιρνε κάποιο χρόνο. Εν τέλει, πήρε λίγο παραπάνω από όσο θα θέλαμε αλλά ήμασταν υπομονετικοί. Νομίζω αυτή είναι η στιγμή που θα δρέψουμε τους καρπούς της υπομονής μας”.

Το μεγάλο φαβορί για το πρώτο Pick του Draft, οι Μπακς (που είχαν το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ) έπεσαν στη δεύτερη θέση με τους Σίξερς να ακολουθούν, οι οποίοι λόγω ανταλλαγής με τους Πέλικανς θα έχουν και δέκατο pick.

Οι Καβαλίερς θα είναι μια ομάδα που θα ξεχειλίζει από ταλέντο και νιάτα με τον Κάιρι Έρβινγκ να αποτελεί τον ηγέτη της ενώ θα υπάρχει πολύς χώρος στο salary cap για να υπογράψει κάποιο μεγάλο όνομα και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα αποτελεί διεκδικήτρια του τίτλου. Μήπως ήρθε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή;

Αναλυτικά η σειρά επιλογής των ομάδων στο Draft:
1) Κλίβελαντ Καβαλίερς
2) Μιλγουόκι Μπακς
3) Φιλαδέλφεια Σίξερς
4) Ορλάντο Μάτζικ
5) Γιούτα Τζαζ
6) Μπόστον Σέλτικς
7) Λος Άντζελες Λέικερς
8) Σακραμέντο Κινγκς
9) Σάρλοτ Χόρνετς
10) Φιλαδέλφεια Σίξερς
11) Ντένβερ Νάγκετς
12) Ορλάντο Μάτζικ
13) Μινεσότα Τίμπεργουβλς
14) Φοίνιξ Σανς

Οι υπόλοιπες θέσεις θα καθοριστούν αφού ολοκληρωθούν τα πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…