Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Χάσαμε στις λεπτομέρειες”

“Χάσαμε στις λεπτομέρειες”

laso sef

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες παραδέχτηκε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, ο οποίος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η ομάδα του έχασε στις λεπτομέρειες, δηλώνοντας πάντως περήφανος για την επιστροφή των Μαδριλένων στη διεκδίκηση της νίκης.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την επικράτηση, παίξανε με πολλή θέληση και πάθος, στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν στα περισσότερο στοιχεία του ματς. Βρήκαμε τρόπο να επανέλθουμε, στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα και στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Έπαιξαν ρόλο οι λεπτομέρειες, οι βολές, το σουτ του Πρίντεζη”.

Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο ποσοστό στα δίποντα, τα τρίποντα, τα ριμπάουντ και τις ασίστ. Παίξανε πολύ καλά, είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου, καθώς επανήλθαμε και καταφέραμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στο φινάλε.

Σχετικά με το ότι οι αριθμοί δείχνουν μεγάλο προβάδισμα του Ολυμπιακού, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σχολίασε: “Αυτό είναι το μπάσκετ! Κάποιες φορές κυριαρχείς, αλλά η άλλη ομάδα καταφέρνει να μένει στο ματς και ορισμένες φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, καθώς το ματς κρίθηκε στο τέλος. Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε την άμυνα, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ και επανήλθαμε στο παιχνίδι.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, αφού ήταν καλύτερος σε όλα, αλλά στο μπάσκετ δεν μετράνε μόνο οι αριθμοί. Πάντα αρνούμαστε να χάνουμε, ξέραμε απέναντι σε ποιον παίζουμε , αλλά δεν θέλουμε να χάνουμε. Πλέον, έχουμε το επόμενο παιχνίδι και κοιτάμε αυτό”.

Ο Λάσο δεν κατάφερε να αποφύγει και την ερώτηση σχετικά με την ήττα κόντρα στη Ζαλγκίρις και αν ήταν επιλογή της Ρεάλ ο Ολυμπιακός, απαντώντας: “Αυτό δεν είναι σοβαρό, είναι ηλίθιο! Προσπαθούμε να παίζουμε και να κερδίζουμε σε όλα τα ματς. Ξέρω ότι έχει ειπωθεί , αλλά αυτό έγινε πριν 2 εβδομάδες, η Ζαλγκιρις έπαιξε καλύτερα , ξέρουμε τι ομάδες είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και είναι ανόητο να διαλέξουμε αντίπαλο. Προσπαθούμε κάθε φορά να παίζουμε και να κερδίζουμε”.

Όσο για το αν είναι ικανοποιημένος από την επιστροφή της ομάδας του στη διεκδίκηση της νίκης, δήλωσε: “Όταν χάνεις ένα ματς, είναι δύσκολο για κάθε προπονητή να κοιτάει τα θετικά. Αλλά είναι αλήθεια, ότι παίξαμε σε δύσκολο γήπεδο, ο Ολυμπιακός πάλεψε πολύ, αλλά εμείς δεν τα παρατήσαμε και μπορώ να είμαι περήφανος για τους παίκτες μου για αυτό. Από την πρώτη στιγμή στη ομάδα δουλεύουμε για να παλεύουμε μέχρι το τέλος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…