Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Τους ευχαριστώ όλους”

“Τους ευχαριστώ όλους”

obradovic xeria psila

obradovic-xeria-psila

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης Τύπου μίλησε για όλα, για το θαύμα που χρειάζεται η Φενέρ για να προκριθεί, για τη λατρεία του κόσμου αλλά και για τον κόουτς Αλβέρτη.

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό γιατί έπαιξαν πολύ καλά και βρήκαν τρόπο να μας κερδίσουν και μάλιστα εύκολα. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε το παιχνίδι, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, αλλά εκτός από την αρχή του αγώνα, παίξαμε άσχημα. Δεν βρήκαμε λύσεις στα μις ματς στην επίθεση και κάναμε λάθη στην άμυνα. Μετά το αποψινό παιχνίδι είμαστε πλέον σε δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε ένα θαύμα για να περάσουμε στους “8“.

Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να χάσουμε το παιχνίδι κι εμείς χάσαμε με τον χειρότερο. Με απογοήτευσε η αντίδραση των παικτών μου. Ήταν μια ευκαιρία να παλέψουμε για τη 2η θέση, αλλά η εικόνα μας στο γήπεδο ήταν διαφορετική. Αν έχεις το στόχο μπροστά σου πρέπει να καταλαβαίνεις ποιος είναι, εμείς δεν το καταλάβαμε”.

Δύσκολη βραδιά

“Όπως είπα και στο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά δύσκολη βραδιά για εμένα, να έρχομαι εδώ ως προπονητής αντίπαλης ομάδας είναι σκληρό. Είχα πει στους καλύτερους φίλους μου πως δεν ήθελα ποτέ να ζήσω αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους τους Παναθηναϊκούς για τη βραδιά που ετοίμασαν, αρχίζοντας από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, που έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο με αγαπά.

Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού από την καρδιά μου, και αυτό που είπα, πως τους αγαπώ το εννοώ, πάντα θα τους έχω στην καρδιά μου. Πάντως όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως προσπάθησα ως το τέλος.

Είμαι πολύ περήφανος που ήταν απόψε εδώ τα παιδιά μου, έζησαν το συναίσθημα να σε σέβεται κάποιος και να σε αγαπά. Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για εμένα αλλά και δύσκολη ταυτόχρονα”.

Να συνεχίσει τη δουλειά

“Εύχομαι τα καλύτερα στον Φραγκίσκο, που άρχισε την καριέρα του σαν κόουτς, να συνεχίσει να δουλεύει και να δίνει ότι έχει μέσα του. Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικό προπονητή, ο Αλβέρτης είναι ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου και πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλά χέρια”.

Ο κόσμος

“Είναι προφανές πως η αίσθηση του κόσμου ήταν σαν να είχαμε πάρει ένα ακόμα τίτλο. Αυτό δεν το έδειξαν μόνο απόψε. Από χθες, αλλά και σήμερα ήρθαν κοντά μου πολλοί άνθρωποι. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι σκέφτεται ο κόσμος για εμένα, το έχουν εκφράσει πολλές φορές, όπως και η οικογένεια Γιανακόπουλου.

Προσπάθησα να προετοιμάσω τον εαυτό μου, γιατί έχω ευθύνη απέναντι στην ομάδα μου, στο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα, να δω τον Παύλο, τον Θανάση και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στη μέση του γηπέδου, να θυμάμαι όλες αυτές τις στιγμές που έχω περάσει μαζί τους”.

Δικαιολογία

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν επηρεάστηκαν οι παίκτες του από την ατμόσφαιρα, ο Ζοτς απάντησε: “Αυτή ήταν η ομάδα μου και το γήπεδό μου επί 13 χρόνια. Ήταν σαν να παίξαμε φιλικό παιχνίδι για εμένα, στους παίκτες είχα πει ότι θα γίνουν κάποια πράγματα για εμένα και αυτό είναι κάτι που θα χειριστώ εγώ, εσείς πρέπει να παίξετε μπάσκετ, τώρα αν κάποιος πει ότι αυτό ήταν πρόβλημα, τότε είναι δικαιολογία”.

Ενώ όταν ρωτήθηκε και για το έμβλημα της Φενέρ που κοσμεί το σακάκι του, δήλωσε: “Είναι κάτι που μας υποχρεώνει η διοίκηση, αλλά είμαι πολύ περήφανος που το φοράω. Είναι σπουδαίοι άνθρωποι, με έχουν βοηθήσει πολύ και τους ευχαριστώ”.`

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…