Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πρώτη και τελευταία

Πρώτη και τελευταία

obradovic batist

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ * ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 2011-2012

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ετοιμάζεται για τον πιο παράξενο αγώνα του στο ΟΑΚΑ, αφού θα βρεθεί “αντίπαλος“, απέναντι στην ομάδα που ανέδειξε και τον ανέδειξε, στην ομάδα με την οποία έχει ζήσει τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Πριν από αυτόν, αντίπαλος στον Παναθηναϊκό είχε βρεθεί (κατά σύμπτωση με τα χρώματα της Φενέρ) ο Μάικ Μπατίστ. Δεν είναι η μόνη σύμπτωση!…

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα ακολουθήσει τη διαδρομή του Μπατίστ. Ήτοι, το καλοκαίρι θα επιστρέψει στον πάγκο του Παναθηναϊκού! Κι αυτό είναι πέρα από κοινή διάθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του ίδιου, η μοναδική λογική εξήγηση, για ό,τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στο “τριφύλλι“.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο “Ζοτς” δεν περνά καλά στην Τουρκία. Δεν έχει μπορέσει να προσαρμοστεί στη ζωή της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι ευτυχισμένος. Το γνωρίζουν πολλοί, το συνομολογούν ολοένα και περισσότεροι.

Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένη και η αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του (σβήστε τη λέξη αγάπη, βάλτε “λατρεία“), αλλά και ο πόθος τους να τον ξαναδούν στην άκρη του πάγκου τους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει πάρει την απόφασή του. Θέλει να φέρει πίσω τον Ομπράντοβιτς, γι’ αυτό και δεν δίστασε να διώξει τον -κατά τη ρήση του- “δεύτερο καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη“, τον Αργύρη Πεδουλάκη. Αφού θα φέρει τον πρώτο…

Γι’ αυτό και δεν συζήτησε, με όσους συζήτησε, για συμβόλαιο μεγαλύτερο των τριών μηνών. Επειδή ξέρει πως το καλοκαίρι προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο Ομπράντοβιτς (χωρίς όλη αυτή την κουστωδία, που λίγο έλειψε να τινάξει τις σχέσεις του με τον ΠΑΟ στον αέρα).

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει συγκεκριμένο στόχο. Κι ως τώρα έχει πετύχει ό,τι δοκίμασε. Γνωρίζει πως αυτό είναι το μεγάλο του στοίχημα κι αυτή τη φορά θα το κερδίσει. Θα επαναφέρει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο, κάνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού να παραληρεί.

Βεβαίως, αύριο ο Σέρβος κόουτς θα είναι αντίπαλος, αλλά θα το κάνει για πρώτη και τελευταία φορά

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…