Κεντρική Ασίστ Basketbase Αρχηγού παρόντος

Αρχηγού παρόντος

argiropoulos lay up

argiropoulos-lay-up

petridis-giorgosΜεγάλη νίκη αυτή που πέτυχε ο Απόλλωνας στη Δράμα, για βαθμολογικούς αλλά και στατιστικούς λόγους. Ήταν η 5η εκτός έδρας του στο φετινό πρωτάθλημα και, όπως σημειώσαμε σε σχετικό θέμα προ ημερών (δείτε εδώ), επιχειρεί να γράψει ιστορία, αφού αν καταφέρει να νικήσει στη μεθεπόμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη θα φτάσει τις έξι, κάτι που δεν έκανε ποτέ άλλοτε στα χρόνια της Α1.

Ήδη πάντως ισοφάρισε την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση της ιστορίας του, αφού στη σεζόν 1997-’98 είχε απολογισμό 5-8.

Ωστόσο στο ματς της Δράμας υπήρξε κι ένα ξεχωριστό ατομικό επίτευγμα, για παίκτη του Απόλλωνα. Ο αρχηγός του, Νίκος Αργυρόπουλος, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 300 στην καριέρα του με την ομάδα της Πάτρας.

Είναι ο τρίτος της σχετικής λίστας (στα χρόνια της Α1, από το 1986 δηλαδή), όμως απέχει αρκετά από τους δύο πρώτους. Στη δεύτερη θέση είναι ο Γεράσιμος Τζάκις με 411 και στην πρώτη ο προπονητής του, πλέον, Νίκος Βετούλας, με 495.

Σύντομα ο αρχηγός του Απόλλωνα θα γίνει τρίτος σε συμμετοχές με την αχαϊκή ομάδα, αφού έφτασε τις 158 και απέχει μόνο δύο από τον Ανδρέα Μπερδέση, που είχε 160, ενώ θα μπει στην πεντάδα των σκόρερ της, αφού έφτασε τους 1.032 πόντους και απέχει 58 από τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…