Κεντρική Ασίστ Basketbase Το “αραχνιασμένο” ρεκόρ

Το “αραχνιασμένο” ρεκόρ

apollon patras team

apollon-patras-team

petridis-giorgosΔιαχρονικά η βασικότερη αδυναμία του Απόλλωνα, στα χρόνια που αγωνίζονταν τουλάχιστον στην Α1, ήταν τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Όταν η ομάδα της Αχαΐας έβγαινε εκτός Πάτρας, είτε πήγαινε στην Αθήνα, είτε πήγαινε στην Θεσσαλονίκη, είτε ταξίδευε σε κάποια άλλη γωνιά της χώρας, τα αποτελέσματα της ήταν κατά κανόνα αρνητικά.

Φέτος δεν είναι εξίσου αποτελεσματική εντός έδρας όσο πέρυσι (αφού έχει απολογισμό 5-5 ως τώρα, ενώ στη σεζόν που πέρασε είχε 8-5), εκτός και αν καταφέρει να κάνει το 3/3 με Τρίκαλα, Νέα Κηφισιά και Παναθηναϊκό σε μια αποστολή εξαιρετική δύσκολη.

Ωστόσο, ο Απόλλωνας έχει ήδη ξεπεράσει τον εαυτό του, ως προς την εκτός έδρας παρουσία του, σε σύγκριση τουλάχιστον με τις τελευταίες δύο σεζόν του στη “μεγάληκατηγορία, αφού αθροιστικά πέρυσι και τη σεζόν 2006-’07 είχε όσα “διπλά” έχει καταφέρει να πετύχει φέτος, τέσσερα δηλαδή.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα, με τη νίκη επί του Πανελευσινιακού το περασμένο Σάββατο, έφτασε τις τέσσερις εκτός έδρας επιτυχίες (είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Ηλυσιακό, Κολοσσό και Άρη) και στις δύο τελευταίες απόπειρες του σε δύσκολες πάντως έδρες (κόντρα στον ΚΑΟΔ και τον Πανιώνιο) θα επιχειρήσει με μία -έστω- νίκη να ισοφαρίσει το ρεκόρ της σεζόν 1997-’98, όταν είχε μακριά από το γήπεδο της απολογισμό 5-8.

Τότε είχε νικήσει κατά σειρά: το Σπόρτιγκ με 81-72 ( Βετούλας 18, Ντόσον 17), τη Δάφνη με 84-80 (Ντόσον 29, Μικ 25), τη Λάρισα με 101-84 (Ντόσον 35, Βετούλας 16) και τον Ηρακλή με 91-81 (Ντόσον 28, Βετούλας 17).

Αν, μάλιστα, ο Απόλλωνας καταφέρει να κάνει το 2/2 στις τελευταίες του εκτός έδρας υποχρεώσεις, θα γράψει ιστορία φτάνοντας στις έξι νίκες, κάτι που δεν έκανε στις προηγούμενες 17 σεζόν του στην Α1

pinakaki73

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…