Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Νευρικότητα και πάθος”

“Νευρικότητα και πάθος”

pedoulakis kipello

pedoulakis-kipello

Με την περσινή (επιτυχημένη) συνταγή, ήτοι σκληρή άμυνα και πάθος, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή του ήττα, στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκανε έτσι το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Έλληνα τεχνικό να στέκεται στην αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίκτες του, και ειδικά οι Νίκος Παππάς και Γιόνας Ματσιούλις, που “επιστρατεύθηκαν απόψε”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι με πολύ πάθος γιατί λογικά έκρινε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ εμείς δεν πατούσαμε γερά στα πόδια μας. Κλειδί της νίκης ήταν η άμυνά μας αφού ρίξαμε τον Ολυμπιακό 22 πόντους κάτω από το μέσο όρο του. Χαλάσαμε την κυκλοφορία της μπάλας στον Ολυμπιακό. Παίκτης κλειδί ήταν ο Γκιστ και αυτό δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς“, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος συνέχισε “απαντώντας” στα “ερυθρόλευκα” παράπονα για τη διαιτησία:

“Όσον αφορά τα φάουλ, προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα μέσα στο καλάθι. Δεν παρασυρθήκαμε, βάλαμε τη μπάλα μέσα. Ο Ολυμπιακός πήγε πάρα πολύ στο τρίποντο, ρισκάραμε κάποια πράγματα και αυτό πιστεύω ότι ήταν το κλειδί της νίκης μας”.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε απόψε το “τριφύλλι” και τι δηλώνει αυτό, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: “Δείχνει ότι στο σύγχρονο μπάσκετ όταν μια ομάδα δεν μπορεί να σπάσει την αντίπαλη άμυνα, δημιουργούνται πολλά προβλήματα”, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο… επιστρατευμένους:

“Επιστρατεύθηκαν δύο παιδιά απόψε για να ξεκουράζουν τον Διαμαντίδη. Ήταν και οι δύο ουσιαστικά χωρίς προπόνηση. Ήταν εξαιρετικοί. Ο Ματσιούλις στο να ηρεμήσουμε το παιχνίδι και ο Παππάς στο να βοηθήσει στο κατέβασμα της μπάλας”.

Ενώ κατέληξε: “Αν είμαστε σοβαροί, κρινόταν ένας τίτλος. Οι ομάδες κυνηγούν τους τίτλους. Ξέρουμε ποια είναι τα θέματά μας. Σίγουρα θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, αλλά έχουμε θέματα τα οποία ελπίζουμε μετά τις γιορτές να μην τα έχουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…