Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – ΚΑΟΔ 62-64

Απόλλων Π. – ΚΑΟΔ 62-64

kaod apollon

kaod-apollon

Με ένα εντυπωσιακό come back -στο δεύτερο ημίχρονο- ο ΚΑΟΔ πήρε ένα υπερπολυτιμο “διπλό” επικρατώντας του Απόλλωνα Πάτρας με 64-62. Οι Δραμινοί βελτίωσαν τα ποσοστά τους, περιόρισαν τα λάθη τους και “έσφιξαν” την άμυνά τους και έφτασαν στη νίκη. Οι Πατρινοί “επέτρεψαν” –μετά τον Άρη– στον ΚΑΟΔ να “σπάσει” την έδρα τους, με συνέπεια να “πέσουν” από την 8άδα του βαθμολογικού πίνακα.

Φτωχό το θέαμα στο κλειστό της “Περιβόλας” με τον Απόλλωνα και τον ΚΑΟΔ –πέρα της αστοχίας- να έχουν στο “μυαλό” τους την άμυνα. Η κρισιμότητα του αγώνα “στερούσε” από τον κόσμο που είχε πάει στο γήπεδο, το σκορ και το θέαμα, καθώς η τακτική είχε τον πρώτο λόγο. Οι Πατρινοί μπήκαν κάπως μουδιασμένα στην πρώτη περίοδο, με τους Δραμινούς να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καθώς τα λεπτά κυλούσαν οι ρόλοι ανατράπηκαν και ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο προηγούμενος με το ισχνό 12-11. Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα ντέρμπι, με τους δυο αντιπάλους να “σκύλιαζαν”.

Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο, αποφασισμένο να “χτίσει” μια διαφορά νίκης, κάτι που εν μέρει το κατάφερε. Οι Πατρινοί ανέβασαν το ρυθμό τους, έχοντας το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Δραμινών και την αγωνιστική άνοδο του Μπόλντς, “έστειλαν” τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς συνέχιζαν να έχουν πολύ άσχημα στατιστικά (5/21 διπ., 1/5 τριπ.) με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να μειώσουν.

Οι φιλοξενούμενοι το “πάλευαν” και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 8 πόντους (31-23) διαμορφώνοντας και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πατρινοί σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους.

Η επιστροφή των δυο ομάδων από τα αποδυτήρια του κλειστού της “Περιβόλας“, σήμανε την αντεπίθεση των Δραμινών. Οι παίκτες του κόουτς Μάρκοβιτς, με εμφανώς βελτιωμένη την αμυντική τους λειτουργία μείωσαν τη διαφορά στους 3 πόντους (36-33) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι Πατρινοί μετά τα μισά της τρίτης περιόδου –και με την βοήθεια του κόσμου- ανέκτησαν τη διαφορά των 10 πόντων (48-38) επαναφέροντας την τάξη, στο παρκέ.

Ο Μπόλντς ήταν ασταμάτητος (για ακόμα ένα παιχνίδι) και έχοντας την “υποστήριξη” του Ντάνιελ “οδήγησαν” τον Απόλλωνα προηγούμενο στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με 52-40. Οι Δραμινοί δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την αντεπίθεσή τους καθ’όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου.

Ότι ξεκίνησε ο ΚΑΟΔ στο τρίτο δεκάλεπτο (την αντεπίθεση), την ολοκλήρωσε στην τέταρτη και τελευταία. Οι Δραμινοί με ένα ξέσπασμα διαρκείας κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (μετά από το πρώτο δεκάλεπτο). Οι Πατρινοί αντιμετώπιζαν προβλήματα συγκέντρωσης (σε άμυνα και επίθεση) με την αναμέτρηση να παίρνει “φωτιά”. Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς “ψαλίδιζαν” σιγά σιγά τη διαφορά και στα μισά του δεκαλέπτου ανέκτησαν το προβάδισμα. Το κλειστό της “Περιβόλας” “πάγωσε” από την ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, αλλά η “ζημιά” είχε γίνει. Το παιχνίδι είχε γίνει Ρώσικη ρουλέτα και η φιλοξενούμενοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους. Όσο και αν προσπάθησαν οι Πατρινοί να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα που θα τους έδινε και τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι. Ο ΚΑΟΔ μετά από ένα μεγάλο come back έφτασε στη νίκη, επικρατώντας με 64-62 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Σώμος, Δεσλής
Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-23, 52-40, 62-64.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Χιλ 6, Αργυρόπουλος 8, Τέιλορ 11 (1), Ντάνιελ 17, Λιανός, Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Νηφόρας 2, Ζαφείρης, Τρεπάλοβιτς 1, Χοτ, Μπόλντς 17.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 9, Κόβιτς 3, Τζόουνς 15, Μπράουν 9 (1), Βάγκον 4, Μάρκοβιτς 10 (1), Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 14, Ζάρας, Μπένας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…