Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Ίκαρος 100-65

Τρίκαλα – Ίκαρος 100-65

trikala ikaros

trikala-ikaros

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, έπειτα από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, πανηγύρισαν τα Τρίκαλα. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη διέσυρε εντός έδρας τον τραγικό Ίκαρο Χαλκίδας επικρατώντας με σκορ 100-65 . Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν σε μία πολύ άνετη επικράτηση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Κρις Έβανς που τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής.

Τρομερό ξεκίνημα πραγματοποίησαν τα Τρίκαλα. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με πρώτα βιολιά στην επίθεση τον Κρις Έβανς και τον Καλίντ Μουτακαμπίρ ξέφυγαν στο σκορ δημιουργώντας διψήφια διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (29-16).

Στη δεύτερη περίοδο ο Ίκαρος Χαλκίδας δυνάμωσε την άμυνα του και μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (38-34) με αιχμή του δόρατος τον Γιάννη Γκαγκαλούδη. Στα τελευταία λεπτά , όμως, πριν τη λήξη του ημιχρόνου τα Τρίκαλα πάτησαν το γκάζι και με σερί 7-1 πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ και πάλι με διψήφια διαφορά (45-35).

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη προσπάθησε να πλησιάσει τα Τρίκαλα και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο ο Καλίντ Μουτακαμπίρ και ο Κρις Έβανς είχαν αντίθετη άποψη και με δικούς τους πόντους συντηρούσαν εύκολα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Με ένα τρίποντο του Ούρος Πέτροβιτς και ένα καλάθι του Τζέρεμι Γκρέιντζερ το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο, προηγούμενο στο σκορ με 67-52 και έβαλε γερές βάσεις για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα Τρίκαλα πάτησαν ακόμα περισσότερο το γκάζι στην επίθεση και με επιμέρους σκορ περιόδου 33-13 διέσυραν τον ανήμπορο να αντιδράσει Ίκαρο Χαλκίδας με σκορ 100-65 . Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη που συνοδεύτηκε από τραγική εμφάνιση. Πλέον τα το κλίμα στις τάξεις του Ικάρου Χαλκίδας είναι πολύ βαρύ.

Τρίκαλα – Ίκαρος Χαλκίδας 100-65
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Μαλανδρής – Τσούνας.
Τα δεκάλεπτα: 29-16, 45-35, 67-52, 100-65.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 25 (2 τριπ., 8 ριμπ.), Περούνισιτς, Γιούινγκ 17 (12 ριμπ.), Γιαννακίδης 5 (1), Πέτροβιτς 16 (4), Γρέιντζερ 10 (2), Δεληγιάννης 4, Ματαλόν, Γεωργάκης 2, Μουτακαμπίρ 18 (4), Φούντας 3 (1).
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στρναντ, Γκόβενς 8 (1), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 14, Μανωλόπουλος 5 (1), Σάτον 12 (10 ριμπ.), Γκαγκαλούδης 20 (2), Μπορόβνιακ 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μπεκ 2, Μπέμπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…