Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – Ρέθυμνο 82-73

Απόλλων Π. – Ρέθυμνο 82-73

apollon rethimno1

apollon-rethimno1

Μετά από μια μεγάλη “αγωνιστική” ανατροπή ο Απόλλωνας Πάτρας πήρε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Οι Πατρινοί, κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, πήραν την πολύτιμη νίκη, επικρατώντας με 82-73, διατηρώντας αήττητο το κλειστό της “Περιβόλας“. Οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να “κρατήσουν” την διαφορά του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να “έρθει” η ήττα.

Με το πάθος και την ενέργεια να “ξεχειλίζει“μπήκαν στο παρκέ της “Περιβόλας” οι παίκτες του Απόλλωνα. Οι Πατρινοί έκαναν ένα γρήγορο σερί 5-0, πήρε το προβάδισμα. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν μουδιασμένα την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να μείνουν από νωρίς πίσω στο σκορ.

Μετά τα μισά της πρώτης περιόδου το Ρέθυμνο “έτρεξε” ένα σερί 13-0 (10-17) και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, είχαν χάσει την αμυντική τους προσήλωση, με φυσικό επακόλουθο να “κυνηγάνε” το σκορ.

Ο κόουτς Βετούλας είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Οι Πατρινοί προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης, έχοντας και την συμπαράσταση των φιλάθλων του. Οι Κρητικοί έστω και με δυσκολία κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (24-16).

Με μοναδικό στόχο να μειώσουν τη διαφορά και να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα, μπήκε ο Απόλλωνας στην δεύτερη περίοδο. Κάτι που κατάφεραν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, κάνοντας ένα σερί 7-2, μειώνοντας 23-26.

Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ ξεκίνησαν την δεύτερη περίοδο (όπως ακριβώς και την πρώτη) μουδιασμένα, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να μειώσουν στον πόντο (27-28). Οι Πατρινοί έφταναν στην “πηγή” αλλά νερό δεν έπιναν.

Οι Κρητικοί, με κύριο εκφραστή τον Προύιτ “κρατούσαν“με νύχια και με δόντια το προβάδισμα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο να προηγείται 42-35,κόντρα στον Απόλλωνα.

Οι Πατρινοί επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με το πόδι στο “γκάζι“, θέλοντας να επιστρέψουν στο σκορ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γινόταν, ώστε να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν τη νίκη.

Οι Κρητικοί έβρισκαν τον τρόπο (είτε εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Απόλλωνα, είτε με μικροξεσπάσματα) και διατηρούσαν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και 2’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ισοφάρισαν στο σκορ (47-47).

Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι, καθώς οι Πατρινοί είχαν επιστρέψει για τα καλά στην αναμέτρηση. Οι φίλαθλοι στο κλειστό της “Περιβόλας” παρακολουθούσε ένα συναρπαστικό τρίτο δεκάλεπτο. Το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια. Το Ρέθυμνο στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ με 55-54.

Ισορροπημένη κυλούσε η τέταρτη και τελευταία περίοδος, με τις δυο ομάδες να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στην άμυνα. Το προβάδισμα συνέχιζε να αλλάζει χέρια στο κλειστό της “Περιβόλας“. Στην υπόθεση νίκης, είχε μπει και ο κόσμος, όπου βοηθούσε τον Απόλλωνα, όντας ο 6ος παίκτης.

Στα μισά της περιόδου ο Απόλλωνας με ένα εύστοχο τρίποντο του Πέτροβιτς και ένα δίποντο του Λιανού, πήρε “αέρα” τεσσάρων πόντων (68-64), με την “Περιβόλα” να “σηκώνεται στο πόδι“. Οι Κρητικοί είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους και ο Προύιτ είχε σταματήσει να “πυροβολεί“.

Ο Απόλλωνας με δαιμονισμένο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση κατάφερε και πήρε προβάδισμα 11 πόντων (76-65) 2’ πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.
Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Γκάμπριελ πάνω στον Ντάνιελ, “τελείωσε” το παιχνίδι πριν την ώρα του. Ο Απόλλωνας πήρε μια μεγάλη νίκη, μετά από μια τεράστια ανατροπή, επικρατώντας του “ανύπαρκτου” στο δεύτερο ημίχρονο Ρεθύμνου, με 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 35-42, 54-55, 82-73.
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Πουρσανίδης, Τζαφλέρης.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Χιλ 5, Αργυρόπουλος 17 (1), Καπερώνης, Τέιλορ 12, Ντάνιελ 4, Λιανός 5 (1), Πέτροβιτς 16 (2), Ζαφείρης, Τρεπάλοβιτς 2, Μπόλντς 21 (1).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 10 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 10, Αγγελόπουλος 4 (1), Προύιτ 23 (1), Καλαμπόκης 4, Κανονίδης, Λάτοβιτς, Αλεξάντερ 7, Άρμπετ 5 (1), Γκάμπριελ 10.

  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Μαρούσι – Απόλλων Πάτρας 77-73

    Τα βρήκε σκούρα, αλλά συνέχισε νικηφόρα το Μαρούσι Το Μαρούσι είχε φτάσει στο +20 απέναντι…
  • Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ Basket League

    Απόλλων Πάτρας – ΑΕΚ 89-78

    O Απόλλων… κατάπιε την ΑΕΚ στην Περιβόλα Ο Απόλλων Πάτρας ήταν κυρίαρχος σε όλη τη δ…
  • ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας

    ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας 87-63

    Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Απόλλωνα στην Α2. Ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτική τέταρτη περίοδο και πήρε έτσι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…