Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Τρίκαλα 76-72

Κολοσσός – Τρίκαλα 76-72

tsamis kolossos trikala

tsamis-kolossos-trikala

Έμεινε “ζωντανός”
Τη διαδρομή ΠαράδεισοςΚόλασηΠαράδεισος έκανε απόψε ο Κολοσσός Ρόδου, ο οποίος πήρε τη νίκη με 76-72 απέναντι στα Τρίκαλα κατακτώντας για πρώτη φορά φέτος το ροζ φύλλο αγώνα. Οι “θαλασσί” πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, αλλά οι Τρικαλινοί ανέτρεψαν τα δεδομένα στην επανάληψη φτάνοντας μία ανάσα από το “διπλό”.

Το παιχνίδι κόντρα στους νεοφώτιστους είχε εξ αρχής χαρακτήρα “do or die” για τον Κολοσσό αφού σε περίπτωση ήττας, τότε τα δεδομένα θα δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο για την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά. Το πάθος και η αυταπάρνηση που επέδειξαν οι “θαλασσί”, πάντως, στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου ήταν τα δύο στοιχεία που έκαναν τη διαφορά.

Μετά το αρχικά “μουδιασμένο” ξεκίνημα (10-7) στο 6ο λεπτό, οι γηπεδούχοι “πάτησαν το γκάζι”, επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και σκοράροντας κατά ριπάς από περιφέρεια και “ζωγραφιστό” ξέφυγε στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου αποκτώντας αέρα δεκαοχτώ πόντων (30-12).

Ο ρυθμός που είχε αποκτήσει το παιχνίδι ευνοούσε τον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να συνεχίσει το… σφυροκόπημα, ειδικά από τη στιγμή που η άμυνα των Τρικάλων ήταν πολύ κακή. Ο Κώστας Φλεβαράκης άλλαζε πρόσωπα και σχήματα θέλοντας να μαζέψει τη διαφορά, αλλά οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ με +15 (52-37) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποκτώντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Στην επανάληψη, η διαφορά παρέμεινε κοντά στους είκοσι πόντους (60-41 στο 24’) δείχνοντας πως το ροζ φύλλο αγώνα θα καταλήξει αβίαστα στους Ροδίτες, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν εξελίχθηκαν στη συνέχεια.

Κι αυτό γιατί τα Τρίκαλα εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των “θαλασσί” σε μερικά σημεία του αγώνα, όπως επίσης και την κούραση που έβγαζαν οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά με αποτέλεσμα να έρθει η ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο σκορ (67-60) στο 35ο λεπτό, αλλά δεν σταμάτησαν εκεί αφού “έτρεξαν” σερί 10-0 στο επόμενο τρίλεπτο με αποτέλεσμα να αγχώσουν τον Κολοσσό αποκτώντας προβάδισμα τριών πόντων (67-70 στο 38’).

Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη έμειναν από καύσιμα, εν αντιθέσει με αυτούς του Βασίλη Φραγκιά που πήραν τα ηνία της αναμέτρησης στο κρισιμότερο σημείο, με τους ΣτεφανίδηΤσάμη να σκοράρουν πολλούς κρίσιμους πόντους και να χαρίζουν στον Κολοσσό Ρόδου την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητές: Φούφης – Μπήτης – Βαρδάλος.
Τα δεκάλεπτα: 30-12, 52-37, 63-53, 76-72.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 10 (2), Γεωργαλλής 7 (1), Κόμματος 10 (2), Σμιθ 6, Στεφανίδης 9 (1), Σίμσον 2, Τσάμης 17 (2), Προύιτ 1, Όσμπι 14.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Έβανς 14 (2), Περούνισιτς 3 (1), Γιούινγκ 14, Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 8 (2), Γκρέιντζερ 17 (1), Δεληγιάννης 6, Ματαλόν 4, Φούντας, Νικολόπουλος, Μουτακαμπίρ 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…