Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αφήνει υποσχέσεις

Αφήνει υποσχέσεις

spanoulis olympiakos

spanoulis - olympiakos

Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις επί ιταλικού εδάφους, ο Ολυμπιακός επικράτησε σε ένα πολύ πιο δυνατό τεστ, κόντρα στην Εφές Ανατολού με 79-73, για την πρεμιέρα του GloriaCup.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να πάρει πολύ καλό βαθμό σε όλες τις περιστάσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός που επιτρέπει στον Έλληνα τεχνικό να χαμογελά.

Συγκεκριμένα, οι “ερυθρόλευκοι” τα πήγαν περίφημα τόσο στο διάστημα της αναμέτρησης που χρειάστηκαν την επίθεσή τους, σκοράροντας 49 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς και όταν επιστράτευσαν την άμυνά τους, κρατώντας την Εφές στους 32 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης για να προφυλαχτεί, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε ψηλά στη μέση.

Στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να ξεφύγει με 31-23, ωστόσο, η ομάδα του Ίβκοβιτς ανέτρεψε την σε βάρος της κατάσταση και ισοφάρισε σε 33-33. Οι “ερυθρόλευκοι”, όμως, πήραν και πάλι το πάνω χέρι με 10-0 σερί και πήγαν στα αποδυτήρια στο +8 (49-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα κατάφερνε να παραμένει μπροστά στο σκορ και μάλιστα διατηρώντας διαφορά ασφαλείας από την Εφές. Η τουρκική ομάδα, όμως, εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της, όπως είχε κάνει και στο πρώτο μέρος, προσπαθώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη.

Ακόμα κι όταν έχασε τη διαφορά που είχε χτίσει, δεχόμενος επιμέρους σκορ 16-4, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη με σωστές και εύστοχες επιλογές στο φινάλε, στηριζόμενος και στην σωστή αμυντική του λειτουργία.

Ο Πειραιώτες στηρίχτηκαν στην περιφερειακή τους γραμμή, με τους Λοτζέσκι, Σπανούλη και Σλούκα να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που χαροποιεί τον Μπαρτζώκα που φαίνεται να βρίσκει τρόπους εκ των έσω για να καλύψει τα κενά των Ντάρντεν και Παπαπέτρου.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-49, 61-60, 73-79.
Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 17, Περπέρογλου 3, Σάριτς 10 (1), Ντρέιπερ 10 (2), Λάσμε 2 (9ριμπ), Κορκμαζ 13 (3), Τζάνινγκ 2 (4ασ), Μπιέλιτσα 12.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4 (4ριμπ), Χάντερ 4 (4ριμπ),Ντάνστον 13 (3ριμπ), Σπανούλης 14 (1τριπ, 7ασ), Σλούκας 14 (3), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 4, Λοτζέσκι 20 (3τριπ, 6ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης (3ριμπ, 1ασ), Λαφαγιέτ 6 (2τριπ, 4ασ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Με τη δυναμική του κόσμου για τη δεύτερη νίκη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δηλώνει έτο…