Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Συγκεκριμένη φιλοσοφία”

“Συγκεκριμένη φιλοσοφία”

pedoulakis new

pedoulakis-new

Επιστροφή στις νίκες και διατήρηση του αήττητου στην έδρα του είναι τα ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην αυριανή αναμέτρηση (31/1, 21:30) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Ο προπονητής των πρασίνων, Αργύρης Πεδουλάκης, τόνισε στη συνέντευξη τύπου πως οι Καταλανοί είναι μία ομάδα με συγκεκριμένη φιλοσόφια.

“Κάθε παιχνίδι στο Top16 είναι κρίσιμο για όλες τις ομάδες. Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι δύσκολος, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα με πολλές λύσεις. Είναι ισπανική ομάδα με την… παραδοσιακή έννοια, αλλά έχει ένα συν, καθώς μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Έχει ξεφύγει λοιπόν από το ισπανικό μοντέλο, έχοντας τον ίδιο προπονητή στον πάγκο επί σειρά ετών και συγκεκριμένη φιλοσοφία”.

Για την αγωνιστική άνοδο του τριφυλλιού στο Top 16 υποστήριξε: “Όταν μια ομάδα που προσπαθεί να λειτουργήσει ως ενιαίο σύνολο έχει κάποιους τραυματισμούς, κάποιες απουσίες δημιουργείται ένα πρόβλημα. Από την άλλη μιλάμε για ομάδες που έχουν την εμπειρία και ξέρουν πότε θα αρχίσουν να ανεβαίνουν, γιατί είναι πολύς ο χρόνος, πολλοί παίκτες παίζουν και το καλοκαίρι, οπότε είναι σημαντικό να ξέρει πότε η ομάδα σου θα πρέπει να ανάβει. Γίνεται στην Ευρωλίγκα, αλλά γίνεται ακόμη και στο ΝΒΑ“.

Για την άμυνα και το ρόλο της στο παιχνίδι δήλωσε: “Μαθαίνεις να είσαι ανταγωνιστικός σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχουμε ξαναπεί ότι σε διαφορετικούς αγώνες τα δεδομένα αλλάζουν. Άρα, θα πρέπει να έχεις κάποιες σταθερές που  θα λειτουργούν και στις μέρες που δεν θα είσαι καλός στην επίθεση για παράδειγμα. Δεν έχουμε χάσει πολλούς αγώνες με μεγάλες διαφορές αν το έχετε προσέξει. Ακόμη και σε αγώνες που “στράβωσαν” γυρίσαμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνα. Αυτή είναι η δική μας σταθερά.

Σε όλη την Ευρώπη οι ηγέτες είναι πολύ λίγοι και θα ήταν χαζό να μην προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας πάνω στον ηγέτη μας. Γι’ αυτό πολλές ομάδες δίνουν πολλά χρήματα, αλλά δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα γιατί τους λείπει αυτό το στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Διαμαντίδη. Ίσως να μπορούσαμε να τρέξουμε περισσότερο μετά από κάποιες άμυνες, αλλά και σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανταπεξέλθουν”.

Για το Ναβάρο και την περσινή σειρά αγώνων με τη Μπαρτσελόνα ανέφερε: “Είναι ηγέτης της ομάδας αυτής, γι’ αυτό όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι ψάχνουν τον Ναβάρο. Υπάρχει ο καλός παίκτης, ο φέρελπις… Αυτό είναι διαφορετικό. Ηγέτες είναι λίγοι. Είναι ο Ναβάρο, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ροντρίγκεθ…”.

Όλοι μας, όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα, προπονητές, παίκτες, όλοι τελειώσαμε αυτή τη σειρά και ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας, ότι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να κατακτήσουμε την πρόκριση. Στο πέμπτο παιχνίδι ο Δημήτρης είχε από το πρώτο ημίχρονο τρία φάουλ και όμως στο δεύτερο μισό βγάλαμε εκπληκτική ενέργεια στο παρκέ. Ήταν ίσως το καλύτερο ημίχρονο που έχουμε κάνει από αυτή την άποψη. Ο αθλητισμός έχει χαρές, λύπες, νίκες, ήττες… Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές… Το θέμα είναι να φεύγεις από το γήπεδο σίγουρος για τον εαυτό σου”.

Αντώνης Φώτσης: “Να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί”

Ο Αντώνης Φώτσης τόνισε πως αγώνας με τη Μπαρτσελόνα είναι ένα σκληρό τεστ.

“Αντιμετωπίζουμε την Μπαρτσελόνα και είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει έμπρακτα όντας αήττητη αυτή τη στιγμή. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί. Θα είναι ένα σκληρό τεστ για εμάς και θα πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ αποφασισμένοι, για να έχουμε ελπίδες να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η νίκη.

Είναι σημαντικό να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα στα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό θα μας δώσει την ώθηση να διεκδικήσουμε νίκες και μακριά από το ΟΑΚΑ. Υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμη μπροστά μας στον όμιλο, αλλά μια νίκη στον αυριανό αγώνα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, όσο και για την κατάσταση στον όμιλο γενικότερα”.

Ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ρυθμό του αγώνα και στην άμυνα.

“Ο ρυθμός παίζει πάντα βασικό ρόλο. Η Μπαρτσελόνα επιδιώκει τον γρήγορο ρυθμό και δεν πρέπει να της αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της. Πρέπει να επιβάλλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στο γήπεδό μας. Η άμυνα θα είναι και πάλι η βάση, από αυτή θα ξεκινήσουμε και αυτή θα μας δώσει και το ρυθμό που θέλουμε για ένα καλό παιχνίδι”.

Τέλος ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας τοποθετήθηκε και για την απόφαση της FIBA σχετικά με την παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

“Η Εθνική Ομάδα πρέπει να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Γίνεται σκληρή δουλειά και μια μεγάλη προσπάθεια από τους υπεύθυνους, ώστε να είναι παρούσα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014. Σε δύο μέρες θα μάθουμε την ετυμηγορία της FIBA. Αυτό που ευχόμαστε και πρέπει να ευχόμαστε όλοι είναι η Εθνική Ομάδα να βρίσκεται και σε αυτό το μεγάλο ραντεβού και να τη θαυμάσουμε όλοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι στην αλλαγή του (vid)

Ο Κέντρικ Ναν πέταξε μπουκάλι με νερό από τα νεύρα του στην αλλαγή του. Η Μακάμπι έκλεισε …