Κεντρική Ασίστ Shadow Στο μουσείο της ΧΑΝΘ οι Κώστας Μπογατσιώτης και Αριστείδης Μούμογλου (pic)

Στο μουσείο της ΧΑΝΘ οι Κώστας Μπογατσιώτης και Αριστείδης Μούμογλου (pic)

aristidis mimoglou kostas bogatsiotis

aristidis-mimoglou-kostas-bogatsiotis-xath

Οι Κώστας Μπογατσιώτης και Αριστείδης Μούμογλου παρεβρέθηκαν στο Μουσείο της ΧΑΝΘ και θυμήθηκαν τα παλιά, καθώς ο δεύτερος έχει προσφέρει το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης ΗρακλήςΒΑΟ, που είχε πετύχει τους 145 (!) πόντους από τους 172, στο Μουσείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Δύο φίλοι της ΧΑΝΘ και του Μουσείου μας, οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Κώστας Μπογατσιώτης και Αριστείδης Μούμογλου που υπήρξαν συμπαίκτες στον Ηρακλή, επισκέφθηκαν το Μουσείο μας. Οι δυο τους θυμήθηκαν ένα ιστορικό γεγονός, όπως ήταν το απίθανο παιχνίδι της 13ης Ιουλίου του 1972 στο οποίο ο Ηρακλής επιβλήθηκε με 17294 του ΒΑΟ, με τον Μούμογλου να περνάει στο πάνθεον της ιστορίας πετυχαίνοντας 145 πόντους! Ο Αριστείδης Μούμογλου πρόσφερε στο Μουσείο μας το φύλλο αγώνα εκείνου του παιχνιδιού και ευχήθηκε μακροημέρευση στο Μουσείο μας.

Ο Αριστείδης Μούμογλου γεννήθηκε το 1942, το 1958 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ομάδα του Ηρακλή. Το 1962 με ηγέτη τον ίδιο ο Ηρακλής κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Το 1967 διέκοψε το μπάσκετ για να αφιερωθεί στις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή. Το 1970 επέστρεψε στο μπάσκετ (φυσικά στον αγαπημένο του Ηρακλή) και το 1971 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών σε 5 παιχνίδια.”

Μούμογλου Μπογατσιώτης (2)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…