Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Καρφί σε Ευρωλίγκα και Ολυμπιακό

Καρφί σε Ευρωλίγκα και Ολυμπιακό

itoudis cska f4 Αντίγραφο

itoudis-cska-f4 - Αντίγραφο

Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν έξαλλος στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα Λαμποράλ Κούτσα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου οι Ρώσοι γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής της “ρωσικής αρκούδας” τα έβαλε με τους διαιτητές της αναμέτρησης, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που αμύνεται ο Ολυμπιακός.

“Συνήθως ξεκινώ τις συνεντεύξεις Τύπου με συγχαρητήρια στον αντίπαλο όταν χάνω. Δεν θέλω να μη δείξω σεβασμό στη Λαμποράλ Κούτσα και τον αντίπαλο κόουτς, αλλά αυτό δεν ήταν μπάσκετ, ήταν πάλη… ποτέ δεν μου εξήγησαν οι διαιτητές που πρέπει να είναι οι συνεργάτες μας στο παρκέ, γιατί πήρα τεχνική ποινή.

Ακόμα και τώρα δεν ξέρω! Το έσκασαν και δεν μου απάντησαν. Ο συνάδελφος μου  έλεγε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό ότι οι διαιτητές κάνουν προσαρμογές λόγω του δυναμικού του παιχνιδιού, οι οποίες ευνοούν το στιλ του Ολυμπιακού. Σας λέω λοιπόν τώρα ότι προετοιμάζω την ομάδα μου για αυτό, επειδή αυτό το μπάσκετ θέλουν. Έχουμε κάνει εκατομμύρια συναντήσεις με τους διαιτητές ως προπονητές και κάποιες επαφές δεν επιτρέπονται. Η θέση τους, όμως, είναι ότι γίνονται 100 φάουλ και στο περίπου θα σφυρίξουν τα 40.

Αν αυτό το μπάσκετ θέλει η Euroleague θα παίξουμε και εμείς έτσι. Πάλη, σπρωξίματα, αγκώνες, χτυπήματα, όχι απλώς δυναμικά, την άλλη λέξη. Το μόνο που τους είπα ήταν: “Σας παρακαλώ σφυρίξτε και κάντε το παιχνίδι καθαρό”. Και για τις δύο ομάδες το είπα, αλλά πήρα τεχνική. Ίσως πρέπει να γυρίσουμε το μπάσκετ μερικά χρόνια πίσω όταν οι προπονητές έβριζαν μάνες, πατεράδες, οικογένειες…

Αλλά όχι, με ξέρουν πολλά χρόνια και ποτέ δεν βρίζω. Αν θεωρούν ότι κάνουν το ματς καθαρό με τεχνικές ποινές χωρίς λόγο, τότε κάποιος πρέπει να τους κρίνει και αυτούς”, δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σατοράνσκι: «Στο μυαλό μου το τρίποντο του Πρίντεζη»

Ο Τόμας Σατοράνσκι θυμήθηκε το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στα playoffs της σεζόν 2014/1…