Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η νίκη στο Βελιγράδι

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η νίκη στο Βελιγράδι

Κώστας Σλούκας

Στο Βελιγράδι για τον πρώτο από τους πέντε… τελικούς

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε στη “Stark Arena” από τον Ερυθρό Αστέρα (20/3, 21:00), στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague και θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να αποκτήσει το πάνω χέρι στη μάχη της τετράδας.

Οι «πράσινοι» είναι ανώτεροι της σερβικής ομάδας, που έχει ρεκόρ 10-19 και βρίσκεται 3η από το τέλος (16η) στον βαθμολογικό πίνακα. Οι Σέρβοι ηττήθηκαν με 80-84 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την προηγούμενη εβδομάδα και σίγουρα θα μπουν αποφασισμένοι ν’ αποφύγουν μία ακόμη εντός έδρας ήττα, αλλά ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κάτι από το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Εξάλλου, στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» είχαν νικήσει με 82-65 για την 17η αγωνιστική, στις 28 Δεκεμβρίου.

Επιθετικά, οι δύο αντίπαλοι είναι πολύ κοντά. Ο Παναθηναϊκός έχει παραγωγικότητα 81 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και οι Σέρβοι 81,3. Οι «πράσινοι» δέχονται, όμως 4 πόντους λιγότερους μέσο όρο: 77,1 ο Παναθηναϊκός, 81,3 ο Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Βελιγραδίου υπερέχει στα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ κάνει και λιγότερα λάθη από τους «πράσινους». Τα λάθη ήταν και ο τομέας που πλήγωσε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες. Επιπρόσθετα, έχασε πρόσφατα τους Μίλος Τεόντοσιτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα με τραυματισμούς. Αμφίβολη θεωρείται και η επιστροφή του Γιάγκο Ντος Σάντος. Αν οι Μάριους Γκριγκόνις και Κέντρικ Ναν πιάσουν διψήφια νούμερα παραγωγικότητας και ο Ντίνος Μήτογλου παρουσιαστεί όπως ξέρει και μπορεί, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και θα συγκεντρωθεί μετά στον πολύ δύσκολο και σημαντικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …