Κεντρική Elite League Ψυχικό: «Βόμβα» με Διαμαντάκο (pic)

Ψυχικό: «Βόμβα» με Διαμαντάκο (pic)

giorgos diamantakos mykonos jpg

Από τη Μύκονο στο Ψυχικό ο Διαμαντάκος

Το Ψυχικό προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έκανε δικό της τον Γιώργο Διαμαντάκο, ο οποίος θα ενισχύσει τη ρακέτα της και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις.

Ο Έλληνας σέντερ από το καλοκαίρι του 2022 ήταν κάτοικος Μυκόνου και πριν από λίγες ημέρες έλυσε τη συνεργασία του με τους Νησιώτες.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση της ΑΕ Ψυχικού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Γιώργο Διαμαντάκο και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» της.\

Ο Διαμαντάκος είναι γεννημένος στις 14/01/1995, έχει ύψος 2.16 και αγωνίζεται στην θέση του Σέντερ.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από την ομάδα της Σπάρτης (πόλη από την οποία κατάγεται), τον Γ.Σ Σπαρτιατικού και σε ηλικία 17 ετών το 2012 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα του «Τριφυλλιού» έμεινε τρία χρόνια κατακτώντας 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα Ελλάδος.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Κηφισιά τη σεζόν 2015-16, σαν δανεικός από την Τουρκική Νταρουσάφακα με την οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο. Ακολούθως την ίδια σεζόν αγωνίστηκε με την Κροατική Σίμπενικ.

Τη σεζόν 2016-17 μετακόμισε στον Απόλλωνα Πάτρας και το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε στον ΓΣ Λάρισας-Φάρου. Έναν χρόνο αργότερα(2018), ακολούθησε την ομάδα όταν μετακόμισε από τη Λάρισα στην Λήμνο και μετονομάστηκε σε Ήφαιστος . Στην Λήμνο έμεινε μέχρι το 2020 και εν συνεχεία επέστρεψε στην Πάτρα και τον Απόλλωνα με τον οποίο αγωνίστηκε για δυο σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2022 φόρεσε τη φανέλα του Α.Ο Μυκόνου με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στην ELITE LEAGUE και αγωνίστηκε μέχρι το τον περασμένο Δεκέμβριο και το φινάλε του 1ου γύρου του πρωταθλήματος.

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, με τις οποίες έχει αγωνιστεί το 2011 στο Ευρωμπάσκετ U-16, το 2013 στο Ευρωμπάσκετ U-18, το 2014 στο Ευρωμπάσκετ U-20 και το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Γιώργο καλώς ήρθες!».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…